Pohjois-Korealainen yritys kloonaa lemmikkejä tilauksesta

Siitä lähtien, kun Skotlantilaiset tutkijat vuonna 1997 ilmoittivat onnistuneensa kloonaamaan Dolly lampaan, on tiedemaailmassa odotettu kloonausteknologian kaupallistumista. Etelä-Korealainen yritys nimeltään RNL Bio on nyt vastannut markkinoiden odotuksiin ja ilmoittanut kloonaavansa koiria omistajilleen pyöreään 150 000 Dollarin hintaan. Ensimmäinen asiakaskin on jo löytynyt amerikkalaisesta isännästä, joka on tilannut itselleen kloonin rakkaasta pitbullterrieristään.

Kloonattavan koiran DNA on peräisin tämän korvasta otetusta näytteestä, joka kerättiin talteen koiran vielä eläessä. Koira oli omistajalleen erityisen rakas, sillä tämä pelasti aikoinaan isäntänsä hengen puolustamalla tätä toisen koiran hyökkäykseltä. Itse kloonaus tullaan toteuttamaan Seoulin yliopistossa Tohtori Lee Byeong-chunin johdolla. Maksu kloonauksesta suoritetaan vasta, kun kloonattu koira on toimitettu omistajalleen.

Lähde: www.guardian.co.uk

Edellinen artikkeliSony Ericsson PSP matkapuhelimen kuva vuotanut julkisuuteen?
Seuraava artikkeliLihanuijasormus

12 KOMMENTIT

 1. Voikos dna ottaa kuolleesta elukasta jos Musti vaikkapa jää auton alle? Aika ovelaa sinänsä mihin ’lääke’tiede nykyään pystyy. Tekisivätköhän kloonattuja ihmislapsia jos maksaisi tarpeeksi…

 2. Ihmislapsia he tuskin tekevät ihan eettisistä syistä, tai jos tekevät niin varmasti todella matalalla profiililla.

 3. Ihmislapsia he tuskin tekevät ihan eettisistä syistä, tai jos tekevät niin varmasti todella matalalla profiililla.

 4. Nyt voiski lyödä rahoiks pistämällä pystyyn DNA-pankin, johon vois tallentaa DNA näytteitä. Sitten kun se Musti vahingossa sinne auton alle jääkin, apu olisi lähellä. Tällaisena firmana voisi toimia alihankkijana esimerkiksi juuri tälle E-Korealaiselle firmalle. Jonkin verran arveluuttaa moraali täsäs touhussa, mutta mitäs pienistä. Kun raha haisee, moraali on kakkosena.

 5. Toivottavasti ihmiset eivät oikeasti kuvittele saavansa sitä oman pikku Mustin kaksoisolentoa tällä tavalla. Siihen millainen koirasta tulee vaikuttavat monet monet muutkin asiat kuin pelkät geenit. Luonnetta ja opittuja tapoja kun ei varmaan ole vielä onnistuttu kloonaamaan…

 6. Joo siis eihän se ole sama koira, vaikka samalta näyttäisikin. Miksei tämä koiranomistaja vain käynyt ostamassa uutta, samaa rotua olevaa koiraa? Käytännössä aivan sama asia.

 7. Toi on jälleen huijausta. Kloonatut eivät maistuta kuin korkeintaan ehkä rakenteeltaan alkuperäistä. Annetaan ymmärtää, että klooni olisi täydellinen kopio.

 8. Hmmm… eikös tuo doktore jääny joku vuosi sitten kiinni aika arveluttavasta tutkimushuijauksesta (koskien muistaakseni juurikin kloonausta) ainakin on kovasti sen tyypin näköinen (juuh, voisin tarkistaa itekkin, muttei jaksa mennä kellariin tonkimaan vanhoja tieteen kuvalehtiä).

 9. Yabba, hyvä huomio ite muistelisin myös tuommoista samaa kloonaushuijausta. Olikohan tosiaan sama äijä?

 10. Jollei koiran aivojen sisältöä pystytä siirtämään siihen seuraavaan koiraan niin tolla ei ole mitään merkitystä onko se joku saman rodun edustaja vai klooni :\ erilainen siitä kuitenkin tulee…

 11. mä ainakin yhistäsin koiran ja kärpäsen DNAn siinä teille musti sitten!

Comments are closed.