Testissä 3,5-tuumainen digitaalinen valokuvakehys

Olen tässä tämän päivän aikana testannut digitaalista valokuvakuvakehystä. Aloitin päiväni kuvaamalla studiossa tuttujani erääseen tulevaan julkaisuun. Käytössäni oli Nikonin digi-stilljärjestelmäkamera. Kuvausten jälkeen oli aikataulussa tietokoneella työskentelyä. Otin kamerastani kahden gigan sd-muistikortin ja kiinnitin sen digivalokuvakehykseen. Yllätys oli positiivinen, sillä kuvat näyttivät 3,5 tuuman TFT LCD (320 x 240) -näytöltä juuri sellaisilta kuin odotinkin. Värisävyjä näyttö tietenkin söi, mutta ei se tässä koossa ollut huomattavaa. Etenkin 10 megapikselin kuvakoon vaivaton toistaminen oli positiivista.

Samalla kun käytin tietokonetta kehyksessä rullasi ottamani kuvat. Valitsin vaihtonopeudeksi 30 sekuntia. Tarjolla oli myös 5, 10 ja 20 sekuntia. Kuvat menivät monta kierrosta ja hahmotin kokonaisuutena, mitä kuvasarja piti sisällään. Tällainen kehyksen käyttötapa oli minulle erittäin hyvin sopiva. Jätin kuvat vielä pyörimään yhteiskäytössä olevan tietokoneen vierelle ja kyselin ystäviltäni kommentteja kuvista. Sain kerättyä palautetta kuin huomaamatta.

Kotona kokeilin tallettaa joitain lomakuviani muistikortille ja laitoin kuvat pyörimään kehykseen sohvapöydälleni. Oli varsin miellyttävää välillä vilkaista, että missä päin maailmaa nyt mentiin. Parin tunnin päästä kuitenkin sammutin kehyksen, sillä alkoi tuntua, että kaikki kuvat on nähty ja melko usein vaihtuva ”dia” häiritsi muuta tekemistä.

Kuvien passiiviseen selaamiseen ja esittelemiseen tämä digitaalinen valokehys tuntui sopivan erittäin hyvin. Aktiivisesti kuvia oli hieman vaikea selata. Automaattipyörityksen saa pois ja kuvan voi vaihtaa nuolinäppäimellä eteen- tai taaksepäin. Kuvan transitio tapahtuu erilaisten vieritysten kautta, joten vaihtuminen on hidasta. Tässä olisi laitteelle tullut varmastikin paljon enemmän käyttöä, jos kuvia voisi nopeasti selata. Tosin se onnistuu kameralla, ja eihän tämä kehys ole siihen varsinaisesti tarkoitettukaan.

Tämä on mukava esitysmuoto kuvan tulostamisen ja toisaalta sen kovalevylle unohtumisen välissä. Etenkin jonkin kuvasarjan selailuun tämä sopii hyvin. Toisaalta luulen, että esimerkiksi työpöydällä kehys ei toimisi kuten perinteinen valokuva. Kenties tulevaisuudessa OLED-näyttöinen vastaava tekee kuvasta hieman vähemmän valokkaan. Käyttöä tälle hilavitkuttimelle luulen kyllä löytävänäni. Etenkin omien kuvien esittelyssä ystäville.

Tuote on saatavissa E-Ville -verkkokaupasta hintaan 40 €. Suora linkki sisältää tarkat tiedot tuotteesta.

Edellinen artikkeliMary & Matt: Chocolate Scrabble
Seuraava artikkeliRinspeed sQuba – maailman ensimmäinen toimiva sukellusveneauto