Rinspeed sQuba - maailman ensimmäinen sukellusveneauto

Jokainen James Bond elokuvien ystävä on tietää varmasti elokuvassa 007 rakastettuni esiintyneen, Lotus Esprit -sukellusveneauton. Reilu 30 vuotta kyseisen elokuvan teattereihin saapumisen jälkeen James Bond fanaatikko nimeltään Frank Rinderknecht on onnistunut Rinspeed yrityksineen toteuttamaan unelmansa, aitoon 007 tyyliin veden alla kulkevasta autosta. Sukellusveneauto nimeltään sQuba on jopa rakennettu merkkiuskollisesti Lotus Elise automallin pohjalta.

Sukellusveneauto, jonka valmistamiseen paloi rahaa noin miljoona euroa, on siis toteutettu modifioimalla Lotus Elise -automallia. Auton bensamoottori on korvattu kolmella erillisellä sähkömoottorilla, joista yksi vauhdittaa takarenkaita, ja kaksi vedessä liikkumisen mahdollistavia työntömoottoreita. Maantieajossa auton huippunopeus on noin 120 km/h, veden päällä ”venemoodissa” noin 6 km/h ja sukellusmoodissa, veden alla liikkuessa reilut 3km/h. Tarvittaessa autolla on mahdollista sukeltaa jopa 10 metrin syvyyteen.

Toisin, kuin ”alkuperäinen” sukellusveneauto, sQuba ei ole umpiauto, eikä siis tietenkään vesitiivis ohjaamonsa osalta. Matkustajien hapensaanti veden alla on turvattu sukellusnaamareilla, jotka on yhdistetty autoon sijoitettuihin happisäiliöihin. Autolla on mahdollista tehdä noin 2 tunnin sukellusreissuja, eli käytännössä niin pitkiä, kuin akuissa riittää virtaa. Auton pitää veden alla propellien työntövoima, eli akkujen loputtua auto nousee itsestään pintaan.

Auto tullaan esittelemään yleisölle ensi kuussa Geneven automessuilla. Valitettavasti auton toteuttaneella Rinspeedillä ei kuitenkaan ole suunnitelmia auton tuotantoon ottamisesta.

Katso myös video sukellusveneautosta tutkimassa merenpohjaa Floridan rannikolla.

Auton toteuttaneella Rinspeedillä on myös aiempaa kokemusta kosteassa ympäristössä liikkuvista autoista, sillä yritys on aiemmin toteuttanut mm. kantosiipialukseksi muuttuvan auton.

Lähde: www.telegraph.co.uk

Edellinen artikkeliTestissä 3,5-tuumainen digitaalinen valokuvakehys
Seuraava artikkeliBorat ja Stalin – hehän ovat kuin kaksi marjaa!

1 KOMMENTTI

  1. Ois parempi jos tossa ois 2 sähkömoottoria ja yks polttomoottori joka latais sähkömoottorien akkuja maantieajossa.

  2. Aika hieno vehje kieltämättä. Aika turha kuitenkin Suomessa, koska sukeltelu ei ole niin hehkeää epäkirkkaissa vesissämme.

  3. Umpimalli olisi kyllä aika suuri edistysaskel ….polttomoottorin lisäksi

  4. Umpimallissa ongelmaksi muodostuisi auton sisälle jäävän ilman suuri määrä, joka vaatisi autoon suuret auton pinnan alle painavat painot. Suuret painot puolestaan heikentäisivät auton ajo-ominaisuuksia katuajossa.

    Polttomoottorin asentamiseen liittyvä suurin ongelma puolestaan on varmasti kosteus. Polttomoottori tarvitsee toimiakseen ilmaa, mutta meriveden pääsy sisälle pitäisi silti estää kymmenen metrin syvyydessä. Hankala yhtälö siis.

  5. How cool is that! Toi on niin siisti ettei sen tarvikkaan olla käytännöllinen!

  6. Loistava keksintö! Painoa säästyy kun ei tarvitse tehdä paineenkestävää koppaa kuskille. Loistava keksintö.

  7. Sitten kun tulee sukellusreissulta niin on levää ja kaloja ohjaamon lattialla?