Nokia Remade - täysin kierrätysmateriaaleista valmistettu matkapuhelin

Muiden muassa auto- ja elektroniikkavalmistajilla on tapana markkinoida tuotteidensa ekologisuutta kertomalla, kuinka suuri osa tuotteen materiaaleista on kierrätettävissä olevaa. Skeptistä ekoihmistä saattaa kuitenkin epäilyttää, kuinka suuri osa tuotteesta lopulta todellakin päätyy kierrätykseen ja se, että mitä kierrätyksellä todellisuudessa tarkoitetaan. tullaanko materiaalit käyttämään uudelleen esimerkiksi autojen valmistuksessa, vai päätyvätkö osaset jonnekiin tiepinnoitteen jatkeeksi?

Nokia on nyt ottanut kyseisen kierrätykseen liittyvän epäkohdan haasteekseen uusia matkapuhelinkonsepteja suunnitellessaan. Nokian uusi konseptipuhelin nimeltään Remade on Nokian konseptoima, 100% kierrätysmateriaaleista valmistettu matkapuhelin. Puhelimen kuoret on valmistettu kierrätetyistä metallitölkeistä ja jopa kaikki puhelimen sisältä löytyvä elektroniikka on kierrätyskamaa.

Vaikka puhelin on vielä konseptitasolla, niin olisi todella hienoa nähdä vastaavalla konseptilla toteutettu puhelin joskus myöskin kauppojen hyllyllä. Uskon, että markkinoilta löytyisi paljon kuluttajia, jotka olisivat valmiita maksamaan siitä, että oma puhelin tukisi tinkimättömästi kestävän kehityksen periaatteita.

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliJohn Alvin 1948-2008
Seuraava artikkeliArkkitehtuuria hiilidioksidipäästöjä silmälläpitäen