Nokia Remade - täysin kierrätysmateriaaleista valmistettu matkapuhelin

Muiden muassa auto- ja elektroniikkavalmistajilla on tapana markkinoida tuotteidensa ekologisuutta kertomalla, kuinka suuri osa tuotteen materiaaleista on kierrätettävissä olevaa. Skeptistä ekoihmistä saattaa kuitenkin epäilyttää, kuinka suuri osa tuotteesta lopulta todellakin päätyy kierrätykseen ja se, että mitä kierrätyksellä todellisuudessa tarkoitetaan. tullaanko materiaalit käyttämään uudelleen esimerkiksi autojen valmistuksessa, vai päätyvätkö osaset jonnekiin tiepinnoitteen jatkeeksi?

Nokia on nyt ottanut kyseisen kierrätykseen liittyvän epäkohdan haasteekseen uusia matkapuhelinkonsepteja suunnitellessaan. Nokian uusi konseptipuhelin nimeltään Remade on Nokian konseptoima, 100% kierrätysmateriaaleista valmistettu matkapuhelin. Puhelimen kuoret on valmistettu kierrätetyistä metallitölkeistä ja jopa kaikki puhelimen sisältä löytyvä elektroniikka on kierrätyskamaa.

Vaikka puhelin on vielä konseptitasolla, niin olisi todella hienoa nähdä vastaavalla konseptilla toteutettu puhelin joskus myöskin kauppojen hyllyllä. Uskon, että markkinoilta löytyisi paljon kuluttajia, jotka olisivat valmiita maksamaan siitä, että oma puhelin tukisi tinkimättömästi kestävän kehityksen periaatteita.

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliJohn Alvin 1948-2008
Seuraava artikkeliArkkitehtuuria hiilidioksidipäästöjä silmälläpitäen

1 KOMMENTTI

 1. Oli se mikä tahansa eko-tuote, niin aina niistä löytyy vihree väri jostain 😀

 2. ”Oli se mikä tahansa eko-tuote, niin aina niistä löytyy vihree väri jostain”

  Sehän johtuu lehtivihreästä. Mistäpäs muusta se vihreä väri voisi tulla ?

 3. Muuten: koska Nokialta ei vielä tullutkaan iKloonia, niin Nokia voisi alkaa kierrättää saippuarasioita kännyköidensä kuorina.

 4. Kun puhelin tulee elinkaarensa päähän, meneekö se kierrätykseen vai päätyykö ongelmajätteeksi?

 5. Kuinkakohan paljon enemmän hiilidioksiidipäästöjä tuommoisen tuottaminen sitten tuottaa varrattuna helpommin tuotettavaan normaalikännykkään? Ts. ovatko tuosta lisätyöstä aiheutuvat lisävahingot luonnolle huomioitu?

  Usein kun puhutaan kierrätyksestä usein unohdetaan kokonaan, että siitäkin aiheutuu energiankulutusta ja hiilidioksiidipäästöjä. Varsinkin silloin, kun kierrätykseen ei olla varauduttu, eikä siitä ole tehtyä mahdollisimman helppoa.

  Pitää muistaa siis erottaa todellisuus markkinatempuista. Sais joku puoleeton tutkimus tutkia tuotakin ekokännykkää.

 6. Joo. Uskoisin ainakin alumiinin, jolla on varmaankin merkittävä osa tuon kapulan kierrätetyn materiaalin kokonaismäärästä, olevan huomattavasti ekologisempaa kierrätettynä kuin uutena.