demi_lee_brennan.jpg

Australialaisen, 15 vuotiaan Demi-Lee Brennannin tulevaisuus oli veitsen terällä, kun virustaudin tuhottua tytön maksan, lääkärit antoivat potilaalle ainoastaan 48 tuntia elinaikaa. Demin onneksi sopiva luovuttaja löydettiin kuitenkin ajoissa ja 10-tuntisen operaation jälkeen potilaalla oli uusi maksa. Operaation jälkeen kaikki sujui hyvin odotusten mukaan, Debin nauttien immuunisysteemiä heikentäviä lääkkeitä, kuten vieraiden elinten vastaanottajat tavallisesti.

Yhdeksän kuukautta myöhemmin Debin tila kuitenkin heikkeni yllättävästi. Lääkärintutkimusten tulokset olivat ennenkuulumattomat – kävi ilmi, että tytön veriryhmä oli muuttunut operaation jälkeen tytön omasta tyypistä O-positiivinen, luovuttajan veriryhmäksi O-negatiivinen. Ongelman aiheutti siis Demin omat solut ja näiden ratkaisemiseksi immuunisysteemiä heikentävien lääkkeiden ottaminen täytyi lopettaa. Tiettävästi tämän jälkeen Demi on voinut mainiosti, ilman tarvetta minkäänlaiseen lääkitykseen.

Tiettävästi Demin tapaus on ainutlaatuinen lääketieteen historiassa. Koskaan aiemmin elinluovutuksen vastaanottajan ei ole omaksunut elimen luovuttajan veriryhmää ja immuniteettia.

Lähde: www.smh.com.au

Edellinen artikkeliVakoilusatelliitti iskeytyy maahan ensi viikolla
Seuraava artikkeliLegopalikka on tänään 50 vuotias!