16-vuotias koululainen teki toimivan polkupyörän kokonaan puusta

Kuusitoistavuotias Kanadalainen koululainen nimeltään Marco Facciola päätti valmistaa veistontunnilla toimivan polkupyörän puusta.  Kaikki siis puuta – voimansiirtoa myöten.

Täytyy myöntää, että ylä-asteella veistossa valmistamani linnunpöntöt kokivat mielessäni äkillisen inflaation…

Lähde: www.leevalley.com

Edellinen artikkeliEazzzy – USB-muistitikkukamera konsepti
Seuraava artikkeliTuo piristystä toimistoarkeen ”vääränumerogeneraattorilla”

1 KOMMENTTI

 1. Teki ja teki, nooh! voihan sitä tekemiseksikin sanoa kun istuu riittävän pitkään CNC-työstökonetta ohjelmoimassa. Kuvista päätellen ei tuolla polkupyörällä ole juurikaan ajeltu, muttei tuota varmaan olekkaan suunniteltu jokapäiväiseksi kulkuvälineeksi. Kiitosmaininnan ansaitsee vapaanavan toteutus, yksinkertainen ja ehkä toimivakin ratkaisu.
  Opinnäytetyönä tuollainen varmaan kohottaa työnhakumatkalla osakkeittesi arvoa Marco, tsemppiä vaan kaimalleni.

 2. tuolla kun päräyttää ajaa työhaastatteluun niin on haastattelija pehmitelty. heh kyllä mionun aikaan jos olisi yläasteella purupäälle ehdottanut valmistavansa kyseisen malista esittely mallia niin olisi mennyt palikka suuhun opettajalta ja hanke hyllytetty. Hienoa että amerikassa on ammattitaitoisia ja innovaatisia motivoituneita henkilöitä. pääsevät nuoret kokeilemaan rajojansa. Mutta on kyllä noin nuorena väsännyt vähän niinkuin insinööri näyte työn 😀

 3. cidsunfdw kröhöm… amerikka on manner, johon myös kanada kuuluu. eli myös kanadalainen on amerikkalainen 😉

 4. Jokin aika sitten tässä tiedustelin eräältä Amerikkalaiselta (siis Amerikan yhdysvalloista kotoisin olevalta) henkilöltä, että mistä tämä on lähtöisin, tarkoittaen siis lähinnä kaupunkia, tai osavaltiota. Kun henkilö tähän vastasi leveällä Ameriikan englannillaan, kovaan ääneen, että: ”I’m from America!”, niin en sitten voinut vastustaa kiusausta ja täydensin kysymystä tokaisemalla: ”Oh, from North or South?”

  Ei se kyllä tainnut ymmärtää vitsiä ollenkaan. Parempi ehkä niin.

  Kanadalaiset sitä paitsi loukkaantuvat tavallisesti, kun näitä kutsutaan Amerikkalaisiksi. Parempi siis pidättäytyä ennemmin maiden, kuin mantereiden nimissä.

 5. Ylä-asteella = Kirotusvire. Oikeaoppisestihan tuo nakutetaan notta Yläaste.