The Exhaust Burger

Iranilaiset Roohollah Merrikhpour, Mina Mirzahossein, Narges Alam, Hani Saghaiyan, Elmira Manafnejad, Sanaz Ghaem Maghami ja Navvab Bahreyni esittelivät tämän The Exhaust Burger -konseptin Designboomin Dining In 2015 -kilpailussa. Pikaruokakriittiinen idea perustuu ajatukseen, että auton pakoputkeen liitetaan kuvan mukainen pihvinkypsennyslaite. Itse en syö etenkään punaista lihaa. Ja jos joskus vahingossa syö, niin olo on hieman kuin olisi pakokaasua hengittänyt. Mielikuva on mielestäni hyvin yhdistetty.

Lähde: www.designboom.com

Edellinen artikkeliPyörätelineeseen yhdistetty pyörän pumppu
Seuraava artikkeliEye Level Wireless Scale näyttää painon kauko-ohjaimessa

1 KOMMENTTI

 1. hauska idea. Kyllä se niin on että lihakulutusta täytyisi muidenkin hidastaa, että maailman päästöt pienenee. Meat is murder!

 2. Heh mikä idea. Veikkaan kyllä, että piffiin tulee lieviä sivumakuja. Mitenkähän käy kypsyyden laita kun ainoa jotenkin järkevä sijoituspaikka olisi melko takana, jossa välttämättä ei pakokaasu lämmitä tarpeeksi. Voipi olla hankala avata nykyautoissa, jotka jo muutenkin raapivat aika lähellä maata. 😉

 3. Hauska tapa käyttää hukkalämpöä hyväkseen, jos laatikko on ilmatiivis. Mistäköhän tietää kovassa vauhdissa että pihvi on valmis. 😀 Herahtaa oikein vesi kielelle, kun ajatteleekin maukasta pihviä vaikka tuo ei ole se oikea tapa sitä valmistaa.

 4. Tämäkin selvisi miksi kebab maustetaan tulisesti, tietenkin sen takia että rekan pakokaasujen sivumaku saadaan peitetyksi. Olenkin aina ihmetellyt kebab-lihan pyöreitä muotoja sen ollessa vartaassa kebab-ravintolan grillissä sehän on selvä, tietenkin siksi että liha mahtuu suureen putkeen joka on yhdistetty rekan pakoputkeen kun lihaa salakuljetetaan Iranista Suomeen. Näin saadaan kebab-ravintoloiden kannattavuus huippuunsa halvan pakoputki lihan ansiosta.

 5. Eihän tossa liha ole mitenkään yhteydessä pakukaasuihin joten mitä ihme meuhkaamista sivumausta?

  Turha laite kyllä kun pihvi pitäisi paistaa nopeasti kuumalla pannulla eikä hauduttaa kuten karjalanpaistia.

 6. Rauhoittukaas vähän. Luulen että tässä ei haettu ihan sitä että tuollaista tultaisiin ikinä käyttään kaiken epäkäytännöllisyytensä takia. Kyseessä tuntuisi olevan ajan henkeen viittaava futuristinen ja humoristinen suunnittelukilpailu, jonka tuotokset pääsevät nykytaiteen museoon.

 7. Ite meinattiin kavereiden kanssa laittaa mun skootterin pakoputkeen rautalangalla kiinni foliolla päällystetty makkara 😀
  Olis ollut mukava ajolenkin jälkeen pysähtyä ja alkaa syömään maukasta makkaraa 🙂

 8. MIehekäs tapa tehdä pihvi, lihat vain koteloon ja V8:lla kunnon burnista
  pihalla vähän aikaa niin on pihvi valmis, mielenkiintoinen vehje

 9. Harrastenivassa on veljellä ollut jo vuosia makkaraluukku hitsattuna pakosarjan päälle.. Lämpenee vähän tehokkaammin siinä.

 10. Auto tien sivuun ja tunkilla takapyörät ilmaan että saa pihvin ulos..?

  Mut joo, monesti on tehny konehommissa, että makkara kaivinkoneen turboon rautalangalla ja kuokkii 20 minsaa niin on sopiva…