15 miljoonan dollarin hampurilainen

Jos haluat suuria summia rahaa taskuihisi, suuntaa Zimbabween. Siellä on juuri tullut painosta 10 miljoonan Zimbabwen dollarin seteli. Mustan pörssin valuuttakauppa on valloillaan kyseisessä maassa ja 150000 prosentin inflaatio on tehnyt leivästä ja lihasta erittäin kallista. Hampurilaisen hinta, 15 miljoonaa, vastaa noin 4 euroa.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliOhuempi kuin iPhone
Seuraava artikkeliOSU ja DARPA rakentavat miehittämättömiä nanolentokoneita, jotka mahtuvat taskuun

1 KOMMENTTI

  1. näin on… muttei siitä paljoa hyödy kun pitäisi palkata tulkki eihän sellanen paljoa maksaisi mutta ties mitä se sulle suomentaisi

  2. Zimbabwen virallisiin kieliin kuuluu shonan ja ndebelen lisäksi englanti. Tiedä sitten kuinka sitä siellä osataan.

  3. Olisin heti tilannut 50miljoonaa, mutta ei ainakaan OP valuutanvaihdosta äkkiseltään löytynyt 🙁 Ja tuohan on btw ’bearer cheque’ siis ei varsinainen seteli? Ainakaan wikipedia ei mainitse sitä setelilistassa.

  4. oho!!aika arvoton toi raha!10 000 000 dollarii onkin zimbables 4e! 😮

  5. jos raha on arvotonta siellä, niin kyllä sieelä saa rahaa noin helposti jos 10 miljoonaa on 4 euroa. eli ne ei saa paljo mittään.

  6. Tästä onkin aikaa sen verran että 2miljoonan prosentin inflaatio on jyrännyt aivan tavallisen limpun hinnan yli 100miljardin. 100miljardia on uusin seteli, sekin käytännössä melko arvoton isosta numerosta huolimatta. Setelin julkaisun jälkeen on tosin tehty raha’uudistus’, kun aikaisemmin eurolla sai 85 miljardia Zimbabwen dollaria, uudistuksen jälkeen euro vastaa 8,5 Zimbabwen dollaria. Arvosta siis pudotettiin KYMMENEN (10) nollaa pois.. Miljardööriys haaveet jäävät siis haaveiksi taas vähäksi aikaa..