macbook-air-pressi.jpg
Perjantaina Helsingissä Applen lehdistötilaisuudessa pääsi aivan liki aikamme teknoihmettä MacBook Airia, jonka Steve Jobs lanseerasi aiemmin tällä viikolla.

Ja totta, se on lähes käsittämättömän ohut tietokone. Tai kuten laitetta esitellyt Applen tuotepäällikkö Tore Fretheim totesi ”thinner at its thickest point than the thinnest competitor at its thinnest point…” Ja vielä ohuempi kuin iPhone (ohuimmasta kohtaa). Eräänlainen miniaturisoinnin riemuvoitto.

Kädessä tämä 1,4-kiloinen kone tuntuu mahtavan keveältä, ainakin jos vertaa vaikkapa allekirjoittaneen 2,3-kiloiseen MacBookiin, joka tuntuu ja näyttää Airiin verrattuna auttamattoman vanhanaikaselta möhkäleeltä. Kuitenkaan olematta sitä.

Paljon puhutaan siitä, että kannettavassa ei ole kuin yksi USB-portti, ei Ethernet-porttia (adapteri lisävaruste), ei optista levy-asemaa (lisävaruste), vain 80 gigatavun kovalevy jne. jne.

Kaikki nämä puutelistat lähtevät kuitenkin siitä olettamuksesta, että MacBook Air on turboahdettu työjuhta, jolla murskataan polygonia vaakaan ja vinoon. Ei, ei, ei.

MacBook Air on suunnattu sellaisille, joille sähköposti, web ja perussovellukset riittävät. Applen Tore Fretheim puhui asiakassegmentistä, joka haluaa aina pitää Macin mukaan. MacBook Air sopii ennen kaikkea lentokentillä sukkuloiville myyntitykeille ja kosmopoliiteille, jotka arvostavat keveyttä, helppoutta ja sitä, ettei kaikennäköistä roinaa tarvitse kanniskella turhan panttina. Ja tietenkin sitä, että kannettava näyttää julmetun seksikkäältä.

On mielenkiintoista nähdä jatkaako MacBook Air sisarustensa tavoin Applen nousujohteista tietokonemyyntiä. Siitä saadaan varmasti suuntaa jo ennen kesää ensimmäisten myyntilukujen tullessa julki.

(Full disclosure: Olen Apple-fanipoika)

kuva: Teemu Masalin

Edellinen artikkeliGangsterin munakas on aseen muotoinen
Seuraava artikkeli15 miljoonan dollarin hampurilainen