Täysin avoin Chumby “tietokone” saapuu kauppoihin

Kaikki tietokonevalmistajia ei voi syyttää omaperäisyyden puutteesta. Tästä käy mainiona esimerkkinä vaikkapa Chumby -niminen hernesäkin sisälle rakennettu pienoistietokone . Chumbyn perusideana on toimia alustana käyttäjäyhteisönsä luomille eri tyyppisille ”widgeteille”, eli pienoisohjelmille. Chumby on käyttöjärjestelmänsä osalta kokonaan avoin, minkä toivotaan rohkaisevan Chumbyn omistajia kehittämään koneelle omia pieniä sovelluksiaan. Valmiita sovelluksia voi ladata suoraan Chumbyn kotisivuilta, jonne myöskin itse toteutetut sovellukset voi ladata muiden saataville.

Tarkoituksena on, että chumby voisi käytössä toimia ikään kuin Kakkotietokoneena yksinkertaisille toiminnoille, kuten RSS syötteiden lukemiseen, sähköpostien lukemiseen tai videoklippien katseluun. Yksinkertaisimmillaan chumby toimii myös vaikkapa herätyskellona. Lopullisen käytön Chumbylle määrittelee käyttäjä itse sen perusteella, mitä sovelluksia chumbylle asennetaan.

Teknisesti Chumby tulee pitämään sisällään seuraavat ominaisuudet: 350MHz ARM prosessori, 64MB muistia, sisäänrakennettu mikrofoni, sisäänrakennettu liiketunnistin, 3,5 tuuman värinäyttö, w-lan yhteys, kaksi USB-porttia ja kaiuttimet.

Chumby on tulossa markkinoille yhdysvalloissa vielä tämän vuoden puolella hintaan 179 Dollaria.

Lähde: www.chumby.com

Edellinen artikkeliVärivalokuvia 1900-luvun alun Venäjältä
Seuraava artikkeliSupper – Ruokapöydälle istuva surround audiojärjestelmä