2421.jpg

Klara Jirkova opiskelee Berliinin taideyliopistossa. Hän on tämän Braille Tattoo -nimeä kantavan tatuointi-idean takana. Yksinkertaisesti tatuointi (tai body modification) tehdään asettamalla implantteja ihon alle. Materiaalina voi käyttää kirurgin terästä, titaniumia tai lääkemuovia. Pistekirjoituksen voi sitten lukea kosketuksella. Eräs idea on tatuoida jokin sana peukalon ja etusormen väliseen kohtaan, jolloin sen voisi lukea kätellessä.

Lähde: www.digital.udk-berlin.de

Edellinen artikkeliKuusivuotiaan katuliitupiirrokset ovat graffiteja
Seuraava artikkeliEatmecrunchy-kulho pitää murot rapeina

1 KOMMENTTI

 1. Riskinä tosin että näyttävät näppylöiltä.. Tuohonhan on varmaan tehtävä joku pohjalaatta ettei nuo napit ’valu’ ranteeseen kaikki, niin voi tulla titaanisena hiukan epäkiva sellane laatta ihon alla noin pinnassa.

 2. Samaa sarjaa kuin kiinalaiset kirjoitusmerkit ihoon tatuoituna. Niitäkin pitää kantajansa selitellä mitä ne tarkoittavat, tai mitä niiden kantaja luulee niiden tarkoittavan.
  Toisaalta tatuoinnin kaikki sentään tunnistavat tatuoinniksi kun tuo todellakin näyttää joltain taudilta.

 3. No ihon alla olevat esineet kyllä liikkuvat.. Ei se niin tiukassa ole. Esim kaverilla on joku ihme helmi tai muu vastaava jäänyt jostain ihon alle ja se sitä baariilloissa työntelee edestakaisin sormella.. Siis kyllähän nuokin liikkuvat jos ovat vain irrallisia kuulia.

 4. Ihan hyvä tatuointi sokealle, mutta itse pitäydyn normi tatuoinneissa, vaikka en niitäkään suosittele.

 5. ruma.
  mutta mul tuli heti ekana mieleen että mitä jos yhdistäis normitatuoinnit ja tollaset,
  semmonen kalatatuointi mitä silittää niin voist tuntea sen silmät:I