vietnam.jpg

Osoitteessa todayspictures.slate.com esitellään kuvia vuonna 1969 Washingtonissa pidetystä Vietnamin sodan vastaisesta mielenosoituksesta. Herää kysymys, näemmekö myöhemmin samanlaisia kuvia Irakin sodan vastaisista mielenillmauksista. Miksi USA haluaa sotia. Miksi Vietnamissa sodittiin. Oliko kyse sotateollisuudesta? Entä Irak. Onko nyt kyse sekä öljystä että sotateollisuudesta? Mitä mieltä olette?

Edellinen artikkeliPaavi Johannes Paavali II ilmestyi Puolassa kokon liekeissä
Seuraava artikkeliMax Blank: Käännettävä kakluuni

1 KOMMENTTI

 1. Sotimisen takana tuntuu aina olevan joku rahallinen hyöty..
  Muka niin sivistyny maailman on jo, mutta vielä tarvii sotia.. hyihyi

 2. Vaikea tässä on olla kiinnittämättä huomiota tuohon ilmiöön, nimeltä politiikka. Sen huomaa joka paikassa, ja se määrää pelottavan paljon myös mediassa.

 3. Tämä nyt kuulostaa ihan skitsojutuilta mutta kyllähän USA:n sotimisen takana on pelkästään raha,Aina jostain kaivetaan joku syy miksi lähteä sotimaan jotta maan rikkaat rikastuisi ja köyhät kuolee sotimiseen.Sotimallahan pankit,Bushit ja monet muut ovat vain rikastuneet entisestään.Tähän sotimiseen tarvitaan tyhmiä ihmisiä jotka patrioottisina lähtevät vapaaehtoisena sotimaan,Ja mikä helpointa saada ihmiset sotimaan on hyökkäys omaan maahan.(911)

 4. Voisin toki lisätä että tokihan sotiminen kuluttaa valtion varoja,no nämä varathan tulee suoraan työtätekevien kukkaroista verojen muodossa,sitten tästä sotimisesta tietyt tahot(sotateollisuus) ottaa suuret voitot,tästä sitten lähtee kattomaan kuka tätä sotateollisuutta omistaa niin Bushillahan on garlyle yhtiö mikä valmistaa aseita.

 5. tossa sodassa oli melko varmasti kyse rahasta. me ollaan niin riippuvaisia vielä fossiilisista polttonaineista ja irakissa virtaa musta kulta, sieltä löyty mukava syntipukkikin bushille, saddam. olihan saddam pahaakin saanut aikaan mutta missä bush on kun myanmarissa sotilasliitto pitää kansaa pilkkanaan? 🙁

 6. Juu, Irakin sodan syy on, että tuo saddami aikoi ja myi öljyä euroihin, tästä seuraisi se että dollarin arvo tippuisi, ja sitä mukaan meidän talous.

 7. ”Herää kysymys, näemmekö myöhemmin samanlaisia kuvia Irakin sodan vastaisista mielenillmauksista.”

  Tuota… miten niin ”myöhemmin”? Joukkokuvia lukuunottamattahan voit kävellä vapaavalintaiseen aikaan valkoisen talon eteen ja ottaa samanlaisia kuvia Irakin sotaa vastustavista ihmisistä 🙂

 8. No lähinnä hain sitä suhtautumista kuviin. Tätänykyä kukaan ei taida enää ajatella Vietnamin sotaa hyvänä juttuna, ja nyt kuvat sodanvastaisista mielenosoituksista kertovat ”oikeasta” asenteesta – vaikka kyllä silloin oltiin myös sodan puolesta. Nythän USAn (virallinen) kanta Irakin sotaan on kuitenkin se, että sota on hyväksyttävä.

 9. Niinhän se on, että pitäähän sen USA:n nyt jonnekin päästä sitä uutta asetekniikkaansa kokeilemaan, niin mennään sitten Irakiin tällä kertaa ja keksitään siihen jokin tekosyy. Ja öljyn eli rahan perässähän sitä Irakissa myös ollaan.

 10. ”Niinhän se on, että pitäähän sen USA:n nyt jonnekin päästä sitä uutta asetekniikkaansa kokeilemaan, niin mennään sitten Irakiin tällä kertaa ja keksitään siihen jokin tekosyy.”

  USA tarvitsee sotia, jotta se voi perustella, miksi sotavoimat yms. vievät paljon rahaa. Sitten vielä väittävät sotaa oikeutetuksi ratkaisuksi terrorismin vastaisessa sodassa.