carcamerasnissan1.jpg

Tokion Motor Show’ssa esiteltiin uusi keino parkkeerauksen helpottaqmiseksi. Nissanin Around View Monitor lähettää ohjaamoon auton kaikki kulmat kattavaa videokuvaa, jossa auton näkee ylhäältä päin kuten mm. Grand Theft Auton ensimmäisissä versioissa. Pieniä kameroita on ympäri auton, ja sensorit myös ilmoittavat äänellä, jos auto on törmäyskurssilla. Hinnasta ei ole tietoa, mutta ensimmäinen auto johon tämä tulee, on joulukuussa USAssa esiteltävä Infiniti EX35-luksusversio. Tällä jos törmää, niin sitten joutuu kyllä syyttämään itseään.

Lähde: mdn.mainichi.jp

Edellinen artikkeliInfrapuna -webbikamera
Seuraava artikkeliToimistopanta auttaa keskittymään omiin asioihin

1 KOMMENTTI

 1. Melko köyhää verrattuna siihen Lexuksen tekniikkaan, jossa auto taskuparkkeeraa itse itsensä.

 2. Vaikka minulla ei syvyysnäön pitäisikään toimia niin kyllä silti aina parkeeraus on onnistunut. Paljonkohan lie lisää hintaa moinen hifistely.

 3. Käsittääksenihän sen automaattitaskuparkkeerauksen kehitti ensimmäisenä BMW, mutta autoihinsa laittoi lexus…

 4. ”Tällä jos törmää, niin sitten joutuu kyllä syyttämään itseään.” Tai sitten voi sanoa ettei ole hyvä videopeleissä 😉

 5. Eipäs voi.. Ei tuossa mitään langatonta lähetintä ole.. Vain kamera joka välittää kuvaa kojelaudan näyttöön. Ennemmin CIA käyttää OnStaria josta sijainnin näkee gps:llä ja auton voi etäsammuttaa tarvittaessa jne Ja ilman hakkerointiakin.. Mutta nuo taskuparkeeraus härkkelit mitä mersulla, bemarilla ja lexuksella on eivät kuulemma toimi juurikaan edes välttävästi.. Itselläni kokemusta on vain lexuksesta, jonka avulla kyllä pysäköinti onnistuu jos paikka on hyvä ja aikaa on varattu tarpeeksi.. Ja ylämäkeen pysäköinti ei onnistu, koska automaatti ei jaksa vetää tyhjäkäynnillä, ja jos kaasua painaa, järjestelmä menee pois päältä.. Tuokaan tuskin toimii yhtään paremmin kuin tähänastiset viritelmät..

 6. Villi veikkaus; ei toimi. Ei senkään vuoksi että ruudun viivat ovat jään alla, ja kamera ei siis näe niitä. Lähinnä tällaiset ovat vain teknologia demoja. Ja voi sitä haasteiden määrää kun tämä saadaan JENKKILÄNmarkkinoille. Sikäläiset ovat tyhmiä kuin saappaat, ja KUN ne ryssivät tai hajottavat jotain jollain, he haastavat valmistajan oikeuteen…

 7. Siis hetkinen. Ei kait siinä tartte ruudun viivoja nähdä kun parkkeeraa. Eikös riitä, että näkee autot ympärillä ja rotwallit. Ja: Kyllä talvella on usein myös sivupeilit lumen peitossa, jolloin ne täytyy itse puhdistaa. Niin voi kameratkin.

  Lisäksi esim. Helsingissä ei oo kovinkaan monena päivänä vuodessa lunta, saati sitten USAssa tai Keski-Euroopassa. Isommalla pakulla parkkeeraus on aika pirun vaikeaa, jossei tunne autoa tosi hyvin. Etenkin juuri liukkaalla kelillä ylämäessä taskuparkkiin. Veikkaanpa, että tämä keksintö tekee monen ihmisen elämästä helpompaa.

  Lisäksi: Välillä ihmetyttää, että melkein puolet kommenteista hilavitkuttimesta riippumatta on sitä, että ei tämä toimi tai ei tätä tarvita tai tämä on jo keksitty tai tämä on jo nähty. Onko sellainen asia nyt kuitenkaan niin mielenkiintoista lukea täältä?

 8. Ainakin siinä lexuksessa jolla asiaa testasin homma onnistui vain viivoitettuun ruutuun. Eihän se kone muuten tiedä missä ruutu on. Sen lisäksi se vahtii kameroillaan ympärillä olevia autoja ja rotvalleja. Jos esiteltävässä tekniikassa on käyttöä merkittävästi hankaloittavia, tai käytön tietyissä tilanteissa kokonaan estäviä ’ominaisuuksia’ niin on mielestäni hyvä että kyseiset ominaisuudet tuodaan esille..

 9. Itselle olisi kyllä tuollaiselle tarvetta. Nykyään kun parkkiruudut ovat mallia mopoautoille tarkoitettuja, niin vain perhepaikoille mahtuu ilman suurempaa äheltämistä….parkkihalleista puhumattakaan. Tosin pakut on sillee huomattavasti helpompia parkkeerata kuin henkilöautot ihan suurempien peilien ja kantikkaiden muotojen vuoksi.

 10. Tämä siis niille jotka eivät osaa ajaa. Pitääkö semmoiselle antaa edes korttia joka tälläistä tarvitsee?