office_collar.png

Simone Brewster esittelee tomistopannan. Kun toimistotyöntekijöille laitetaan tällainen kaulaan, on heidän huomattavasti helpompi keskittyä omaan työpanokseensa, kun sivusilmällä ei voi seurata muutaman sermin takana käytävää mielenkiintoista keskustelua. Tällä tavalla voidaan varmasti myös asettaa työntekijät lähemmäs toisiaan. Tällaisten keksintöjen hyödyntäminen saattaa kuitenkin aiheuttaa ammattiliittojen puuttumista asiaan sekä mahdollisesti istumalakon.

Lähde: www.simonebrewster.com (alhaalla 12.10.07)

Edellinen artikkeliNissan esittelee parkkikamerapakun
Seuraava artikkeliSimpson-alku Lego-palikoilla

1 KOMMENTTI

 1. Cubiclet on mielestäni keksitty jo ajat sitten. Tosin, ehkäpä se Cubicle on nykytoimistoissa lähinnä kirosana.

  Eipä kyllä tuollainen töttörö päässäkään kovinkaan fiksulta näytä.

 2. Mitä sä Leiskapetteri tarkoitat? Maisemakonttori on vanha juttu ja vieläkin käytössä. Tuossa pantamallissa voi koko konttoria valvoa yhdellä silmäyksellä. Valvonnan kohteetkaan eivät tiedä että kehen valvonta milläkin hetkellä kohdistuu. Excellent.

 3. Aika nöyryytävän näköistä. Itse en suostuisi tuollaista käyttämään, sitäpaitsi on mukava silmäillä välillä muiden työntekijöiden touhuja, vaikka se vähentääkin työpanosta. 😀

 4. Kuin ravihevosilla konsanaan.. Mutta eikö viihtyvyyteen kannattaisi panostaa myös? Vaikkakin se saattaisi alkuun vaikuttaa vähentävän työtehoa, niin viihtyvyys kuitenkin parantaa jaksamista ja ilmapiiriä sitä myötä, jolloin työmotivaatio kohenee ja tuottavuus paranee..

 5. ”kun sivusilmällä ei voi seurata muutaman sermin takana käytävää mielenkiintoista keskustelua.”
  No keskustelua oletettavasti seurattaisiin lähinnä korvilla, ja jos siinä on vielä muutama sermi välissä, menee katselu jo todella heikosti.
  Enkä minä koe tuollaisen kauheasti vaikuttavan. Päätä pitää vain kääntää enemmän, että voi katsella tapahtumia.

 6. vaikuttaa hyvälle keksinnölle. eikös tuon saa halviten kun rullaa ja teippaa monisteista suoraan päähän, mitäs sitä firman rahoja tuhlaamaan. siihenhän vois printata jonkun veikeän tekstinkin, esim. työntekijän nimen ja määräaikasuuden pituuden vaikkapa ;))

 7. Toinen halpa ratkaisu on WC-paprurullan tyhjät hylsyt! Niistä saa näppärän kiikari-mallisen jutun aika halvalla kun sen teippaa ohimoihin. De luxe -malli on sellainen, jossa nassupuolelle tuleva osa on anatomisesti muotoiltu ja kiinnitys tapahtuu kumppareilla.