kitt_jarrulukko.JPG

Muistattekos vielä K.I.T.T.:n, Ritari Ässän auton. Siinä oli sellainen nappula, jolla edessä ajavan auton jarrut voi iskeä lukkoon. Kuvassa havainnollistetaan tätä toimintoa. Nyt hieman samanlainen ominaisuus on tulossa poliisien käyttöön, sillä General Motors suunnittelee asettavansa 1,7 miljoonaan 2009-vuosimallin autoon järjestelmän, jolla poliisit voivat OnStar-mobiilikommunikaatiojärjestelmän kautta hidastaa auton moottorin tyhjäkäyntinopeudelle vaikkapa takaa-ajon aikana.

Vuosittain 400 henkeä kuolee takaa-ajoissa USAssa. Tällä järjestelmällä suunnitellaan katkaisevan 30000 takaa-ajotilannetta, joten henkiä tullaan säästämään. OnStar-järjestelmällä voidaan jo nyt valvoa varastettujen autojen liikkeitä, jos niihin on asennettu paikanninjärjestelmä.

Lähde: www.usatoday.com

Edellinen artikkeliSIM Recovery Pro sim-kortin hallintalaite
Seuraava artikkeliToyota I-Real -autokonsepti

1 KOMMENTTI

 1. Entäs sitten, kun joku saa käsiinsä oikean signaalin/koodin/avaimen?

  Tällöin saisi paljon tuhoa aikaan. Siis uusien autojen keskuudessa.

 2. Ei toimi kuin usassa johtuen tuosta OnStar järjestelmästä ja taitaapi olla vielläpä maksullinen käsittääkseni. Toimii CDMA verkoissa eikä GSM ja näköjään jossain AMPS verkoissa myös mutta näistä kuullukkaan. Eli lähinnä varmaankin ajatuksena on että saadaan varastetun auton mahdollisia vahinkoja minimoitua, mutta samalla toimii kuljettajaakin vastaa jos ajelee poliisia karkuun.

  Eihän tämä OnStar mikään uusi keksintö ole kun näköjään noin kymmenen vuotta ollut jo markkinoilla. Tuon tietoturvasta en osaa mitään mennä sanomaan ilman perehtymistä, mutta kaikkihan on jotenkin murrettavissa aika on ratkaiseva tekijä että kannattaako se.

 3. Heti tulee mieleen tarina Isoveljestä, josta nykyään puhutaan paljon.
  Samalla Olen Atten kanssa samoilla linjoilla, että kyllä se ohjaussignaali lopulta päätyy vääriin käsiin ja sitten alkaa autojen valot vilkkua ja motareilla autot sammuilevat kesken ohituksen 😉

 4. MITÄÄN pelkoa ei ole että signaali joutuisi vääriin käsiin, sillä järjestelmä todenäköisesti toimii 300m säteellä.. järjestelmä onn luultavasti suojattu sitenn että .. kun takaa ajettavaa autoa tahdotaan hiljetää.. niin lähetettään ennsin ainoastaan haku signaali… tämän jälkeen vaikka 10 m säteellä ostar järjestelmällä varustetut autot lähettävät oman jäljittimen autokohtaisen serial(sarja) tunnnuksen ”osoitteensa” ja sen hetkisen nopeuden vaikka polliisi sedille ”tunnistavat ajettavan auton nnopeudesta”. tämän jälkeen polliisit yhdistävät General Motorsin tietokantaan ja saavat ajettavan auton pysähtymis koodin/signaalin joka ei ole sama vaan tämäkin erikoodi joka hankaloittaa tunnuksien scannausta… sitte vaan lähettävät signaalia auton ”osoitteeseen” joka sisältää ajettavan auton sigaalin + auton oman pysähtymis koodinsa ja auto pysähtyy.. elikkäs järjestelmä on suojattu kahdella tunnuksella.. auton omalla”osoitteella” ja auton henkilökähtaisella pysähtymis koodilla.. kaikki pelaa niin nopeasti kuin data verkossa liikkuu elikkäs prosessi on ohitse noin max 2 sekunissa .

 5. Ei poliisi tota pysäytystä tee vaan koko homma hoituu vaikkapa CDMA yhteyden kautta tai sitten tuon mainitsemani AMPS yhteyden kautta (kummatkin taitavat olla matkapuhelin protokolia eivät käytössä täällä suunnalla). Käytännössä toi toimii siten että OnStar jäljittää GPS:n avulla varastetun auton ja sitten poliisi voi pyytää OnStar operaattoria vilkauttamaan valoja kyseisestä autosta varmistaakseen että oikea auto kyseessä ja sitten poliisi voi pyytää OnStarin operaattoria sammuttamaan auton moottori.

  http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200725073&rss=8