neukkokellot.jpg

Perestroika, olympialaiset, kosmonautti, laskuvarjojääkäri. Mikä näitä yhdistää? Jokaiselle on suunniteltu Neuvostoliitossa oma kello. Sivustolta www.netgrafik.ch löytyy muutamankymmentä neukku-design aikarautaa jaoteltuina eri kategorioihin. Etenkin tuo kosmonauteille suunniteltu 24-tunnin aikavyöhyke -rannekello vaikuttaa melko pätevältä retrolta. Kenties joku kellovalmistaja huomaa kopioida nämä. Itse ostin aikoinaan Mustamäen torilta sukeltajan kellon. Vetäytyi itsestään kun ranne heilui. Jätätti jonkun verran ja hajosi kolmen kuukauden kuluttua.

Edellinen artikkeliFuturistinen Aptera hybridiauto ennakkovarattavissa
Seuraava artikkeliHitachi esittelee StarBoard FX 77 Duo multi-touch -luentotaulun

8 KOMMENTIT

 1. Wespa ja sen hyödylliset spam-kommentit. Imo kellot on aika komeita ja jos kohtuuhintaan saisi niin varmasti hommaisin.

 2. Paljonko Jyrki maksoit sukeltajan kellosta? Meinaan että aika edistystä jos oli oikeasti itse lataava, eikä vain myyntimiehen lupauksissa.. Kaverini osti thaimaasta ’itselataavan’kellon joka niinikään lahosi alta aikayksikön, ja kun sitä huvikseen availtiin niin patterihan siellä oli 😀 Tosin ei siinä rahaa mennyt hukkaan kuin 25e.

  Täysin offina, eteläkorealaiset olivat kuulemma lahjoittaneet Kim Jon Illille (miten se nyt kirjoitetaankaan) vierailullaan pohjoiskorealaisia kelloja 9kpl.. Luottavat laatuun, kun pitää antaa noin monta varakelloa..

 3. Kello ei välttämättä ollut ”itselataava” vaan ”itsevetävä” ennen paristokelloja kun oli ihan jousivoimalla käyviä rannekelloja jotka piti säännöllisin väliajoin vetää. Myös noiden vieterikellojen aikaan oli itsevetäviä kelloja joiden jousi viritti itse itsensä ranteen heiluriliikkeestä. Tekniikka on ikivanhaa.

 4. Olkoonkin vanhaa, mutta nykyään yhä arvossaan ja esiintyykin lähinnä kalliimmissa kelloissa. Tätä juuri tarkoitinkin, kellon, jonka ystäväni osti piti myyjän puheen mukaan olla mekaaninen ja heilurilla käyvä, vaan ei ollut. Siis myyjä pissitti. Kyllähän sen luulisi epäilyttävän jos joku kauppaa alle 30eurolla mekaanista kelloa.. No hän ei vain osannut varoa..

 5. Jos on rannekelloista kiinnostunut, niin kannattaa mennä tutustumaan rltwatches com sivuihin.

 6. Täältä (http://www.vostok-watches.com) löytyy Vostok Amphibian kelloja, jotka ovat ihan päteviä pelejä automaattikoneistolla. Kestää vettä 200m asti. Hintaa esimerkkisaitilla 69 euroa, mutta Tallinnasta voi löytää reilulla kolmellakymppillä satassa olevista kauppakeskuksista. Siis niistä, joissa on myyntikojuja. Itsellä on mm. tämmöinen: http://i2.photobucket.com/albums/y13/Juha/P1010067.jpg

  Katsokaa, että ostatte nimenomaan Amphibian mallin! Komanderski näyttää lähes samalta, mutta ei kestä sukeltamista. Eron huomaa helpoiten siitä, että Amphibian mallissa on suurempi kruunu.

  http://www.vostok-watches.com/

Comments are closed.