led13.jpg

The Place -kauppakeskukseen Pekingiin avattiin huhtikuussa 250 metriä pitkä ja 30 metriä leveä LED-näyttö. Näytön suunnitteli Jeremy Railton, Entertainment Design Corporationin pääjohtaja. Hintaa screenille kertyi 32 miljoonaa dollaria. Se asennettiin kuudennen kerroksen eli 24 metrin korkeudelle.

Lähde: www.ledsmagazine.com

Edellinen artikkeliDrumPants, rumpukoneella varustetut housut
Seuraava artikkeliSeitsemänvuotias biljardi-pro

1 KOMMENTTI

 1. Tuon summan saisi mainosrahoina varmaan aika pian takaisin… (tässä ei kyllä puhuttu mitään mainoksista. En sitten tiedä, näytetäänkö siinä muuta, kuin kaloja. :D)

 2. Tuon kokoinen näyttö, ja sit ne näyttää ruudunsäästäjiä siinä 😀

 3. Kelpais pelata Pleikka kolmosta tollasella 😀 No einyt, mutta komian kokonen ja näkönen näyttö

 4. Kelpais kyllä mullekin 🙂
  Pitäis varmaan ostaa vähän peltoa vierestä että saisi jonnekin mahtumaan 🙂

 5. Jos ledien keski-ikä on noin 10 000h niin eliniäksi tulee jatkuvalla käytöllä (eihän tuota pois päältä pidetä, eihän) vain reilu vuosi. 32miljoonan investointi joka pitäisi kuolettaa vuodessa.. melkoista hulluutta

 6. Mainoksiahan nuo tuossa pyörittää pääosin mitä parista muusta videosta ymmärsin. Komea on.

 7. Kommunistinen puolue siellä vain haluaa julistaa maailmalle teknistä ylivoimaansa. Vaikka sitten kauppakeskuksessa 😉

 8. Huikea ilmestys sinänsä, yllätys oli minulle mihin näyttötekniikka jo tänäpäivänä yltää…

 9. Yksi lajinsa suurimmasta luulisin.. Ovathan ne pilvenpiirtäjän seinän kokoisetkin aika isoja. Niitä näkee jo ympäri maailman vähänkään isommissa kaupungeissa..

 10. No tuntuuhan ne mainostaulut siellä Time Squarellaki kestävän. Ja minusta tuntuu et nuo on isompia ja enemmän heavy duty käyttöön tehtyjä ledejä ku perusvehkeissä. Mutta aika iso rahasumma investoitu humpuukiin maassa missä kuitenki on vähäosaisiaki niin paljo.

 11. ps. Ois kova hakkeroituu videoo antavaan koneeseen ja heittää tommoselle näytölle saksalaista kasari hydrauliikkaa 😀 saattas siinä keltasella miehellä hymy hyytyy

 12. Turha! 32miljoonaa ois voinu käyttää ydinkärkien valmistukseen tai johonkin muuhun hyödylliseen

 13. ledien elinikä ei ole 10.000 tuntia, lähempänä 50.000 – 100.000 tuntia, ledin väristä riippuen.

 14. Jeps, nykyisten ledien elinikä on 50 000 – 100 000 tuntia, mikä siis tarkoittaa, että tuo aparaatti pysyy 24/7 päällä 6-12 vuotta.

  Tietenkin jos näyttöä käytetään vain pimeällä, kuten järkevää olisi, niin ledien puolesta näyttö kestäisi ainakin 12-24 vuotta.

  Ja koska on hyvin epätodennäköistä, että kaikki ledit kestäisi täsmälleen saman verran, niin uskoisinpa, että aina kun yksi ledisegmentti on tarpeeksi kärsinyt, niin siihen vaihdetaan uusi tilalle. Käytännössä tämä siis tarkoittaa, ettei 24 vuodenkaan päästä tarvitsisi kertaheitolla uusia kaikkia ledejä, vaan esim. 10 vuodesta alkaen lähdetään vaihtelemaan pikkuhiljaa huonoimpia ledisegmenttejä uudempiin.

  Eli kyllä tuo näyttö kestää sinne asti, kunnes se on jo vanha juttu ja mainostajia ei enää kiinosta. Luultavasti siihen mennessä se 32 miltsiä on jo tuonut itsensä takaisin useaankin otteeseen.

 15. ”ONKOHA EES HD-REDI?”

  Jos oletetaan, että tuossa on käytetty ”perusledejä” joka ovat n. 5mm halkaisijaltaan ja jos niiden välissä olisi vaikka 2mm väliä, niin silloin 250m leveässä näytössä olisi n. 36 000 lediä eli toisinsanoen pikseliä (jos käytetään ledejä jotka pystyvät näyttämään 3 väriä).

  Ja koska Full-Hd on leveyssuunnassa 1080 pikseliä, niin tuo on pyöreästi 35 kertaa tarkempi kuin HD.

  Jopa korkeussunnassakin (30m) on n. 4200 resoluutio, joka siis on n. 4 kertaa tarkempi kuin leveyssunnan HD.