matopatruuna.jpgtipivilla.jpg

Antero Rusinen esitteli Keksintöjen viikolla useampaakin innovaatiota. Vasemmanpuolisessa kuvassa on esillä Matopatruuna, yksinkertainen kahdesta sisäkkäisestä muoviputkesta rakennettu säiliö, joka on kiinnitetty onkivapaan. Sisälle voi laittaa syöttejä ja ulompaa putkeä kääntämällä säiliö sulkeutuu. Säiliö pysyy viileänä päivän ajan.

Tipivilla on yksinkertainen idea, jossa lintupönttöön on liitetty harjateräksestä väännetty pidike. Se toimii samalla periaatteella kuin tolppakengät. Pönttö on helppo irrottaa tai sen korkeutta voi muuttaa.

Edellinen artikkeliKeksintöjen viikko: Salli satulatuoli
Seuraava artikkeliKeksintöjen viikko: Rapila marjankeräyslaite

1 KOMMENTTI

  1. Itel on tollane ”matoputki”, miks ite sitä sanon ollut ongessa jo pari vuotta :I

  2. Matopatruuna todella tärkein keksintö vesillä, koska se vähentää turhaa liikennettä veneessä. Tuttu mummo kävi usein veneellä ongella, mutta hänellä oli usein matopurkit hukassa ja nurin. Eräällä kalareissulla rannallaolijat näkivät
    mummon liikkuvan ja etsivan kovin, kun kalat olivat syönnillään. Mommolla oli vielä leveä hame, jonka alle piilotui moenlaista tavaraa näkymättömiin.Rannallaolijat näkivät mummon yksi kaksi kaatuvan veneensä kanssa ja hattu vain jäi häneltä pinnalle. Harmi juttu, kun mummolta sai aina makoisia ahvenia, marjoja ja sieniäkin.Koukkuin oli mummoa nostettaessa kengässä kiini.”- kuun polladin”

  3. Madot otilla, Ja puu ei kärsi kun pönttö laitetaan tai poistetaan.
    Taitaa toimia.