Maailmankaukkeudessa valtava mystinen reikä

Minnesotan yliopistossa työskentelevät tutkijat ovat löytäneet maailmankaikkeudesta valtavan reiän, joka hämmentää tutkijoita ympäri maailman. Löydetty aukko on halkaisijaltaan yli miljardin valovuoden levyinen, eikä mitään vastaava olla avaruudesta aiemmin löydetty. Tutkijat kertovat, että löydetty alue ei pidä sisällään lainkaan planeettoja, tähtiä, galakseja tai edes pimeää ainetta.

Havaittu suuri kummallinen aukko ei sovi millään tavalla yleisesti uskottavina pidettyihin alkuräjähdysteoriaan perustuviin avaruuden malleihin. Aukko sijaitsee Orionin tähtiryhmän lounaispuolella Eridanuksen tähtiryhmässä.

Lähde: uk.reuters.com

Kiitos vinkistä juttuun Tatulle!

Edellinen artikkeliHäkkinen, Alonso ja Hamilton saunassa
Seuraava artikkeliVuotanut kuva Applen uudesta iPod nanosta

1 KOMMENTTI

 1. toi löytyy myös google earthistä, siitä kun voi nyt ladata (ilmaiseksi!) version jossa voi katsella myös universumia ympärillämme. näkyy olevan alueella nimeltä ultra deep field.

 2. Sehän on vain se kohta jumalan suuressa suunnitelmassa joka viimeisessä projektipalaverissa, ennen varsinaisen duunaamisen alkamista, sattui jäämään jumalan peukalon alle…

 3. Mahtavaa. Mitä siellä on jos siellä ei ole edes mitään (sitä pimeää ainetta…)? Pimeä ainehan ei ole mitään…

 4. Hm. Jos tämä kumoaa kerran alkuräjähdysteorian, niin miten helvetissä me kaikki sitten ollaan täällä? Itse kun en usko jumalaan ja vielä vähemmän siihen että hän olisi maailmankaikkeuden luonut 😛

 5. Pimeä aineko ei ole mitään. On se sillä sen olemassaolo on todistettu koska se vaikuttaa moneen asiaan avaruudesssa.

 6. kattokaas kun tuo demonstroi aivojani. niissä ei ole mitään, sillä niitä ei ole olemassa. kuitenkin niistä lähtee pöhkönkuuloista höpinää jota taas vastaa valo mikä kuvassa tulee reiästä

 7. Kun kerran maailmankaikkeus on kolmiulotteinen, niin miten ihmeessä siinä voi olla reikä? Onko kyseessä pallo (vähän kuin planeetta, tosin kuulostaa tyhmältä yli miljardin valovuoden kokoinen planeetta.), tai jotain sen kaltaista? Jos se on semmonen synkkä reikä nii eikös tällä aukolla ole suunnaton painovoima, ettei valokaan pääse karkuun ja näin sen pitäisi myös imeä lähistöllä olevia galakseja. Sama periaate kuin mustassa-aukossa. korjatkaa viheeni.
  nimimerkillä: vasta vuoden lukenut fysiikkaa. 🙂

  Niin ja näkyykö se aukko paljain silmin yllä olevasta kuvasta..?

 8. No minä oon lukenu nyt pari viikkoa fysiikkaa ja tiedän, että universumi ei ole kolmiulotteinen, näin muistaakseni opettaja jotain selitti 😀 Elikkäs siis tähän mennessä on onnistuttu vahvistamaan tieto että maailmankaikkeudessa olisi kaiken kaikkiaan 11 ulottuvuutta. Me ihmiset pystymme näistä havaitsemaan 3.
  X,Y ja Z. Eihän musta-aukkokaan voi olla kolmiulotteinen? 🙂

 9. ”Eihän musta-aukkokaan voi olla kolmiulotteinen?”
  Mie oon ymmärtäny että musta-aukko on ’pallo’. 😀 Tai, no todella pieni piste jolla on valtava massa.

  Huh, 11 ulottuvuutta on tainnut mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mitä ihanimman fysiikanopettajan tasaisen tappavan äänen ansiosta. 😀

 10. Heh, nojoo, liian hankalaa mulle ymmärtää muutenkaan tota mustan aukon toimintaa:D Suhteellisuusteoriakin menee juuri ja juuri

 11. Minäkään en ole kyllä ikinä kuullut näistä 11 ulottuvuudesta, kolmesta sen sijaan kylläkin.

  ”Eihän musta-aukkokaan voi olla kolmiulotteinen”

  Mimmones se sitten oikeen on, sivistäkää typerää 😀
  Eikai se ihan piste(jos ajatellaan geometristä pistettä http://fi.wikipedia.org/wiki/Piste_%28geometria%29)
  voi olla se aukko, joten sillonhan se aukko olisi 3d?

  Entä mitkä ne muut ulottuvuudet on sitten näiden X,Y ja Z:n lisäksi?

  Jos siellä ei oo mitään, tuskin siellä on painovoimaakaan?

  Vaan tuleeko valo sitten siitä rööristä läpi?

  Tää reikähän vaan todistaa yhden asian, ja se on että avaruus on donitsi, jonka joku jenkkiläine donitsipoliisi syö kohta 😀

 12. Siis kyllä se 11 ulottuvuutta on ihan tutkittu juttu, opettaja ei sitä sen tarkemmin selittänyt, mutta niistä ihminen kykenee havaitsemaan vain 3. Eikös musta aukko ole reikä avaruudessa? Kai, tai jotain semmoista. Emt lol..
  Ei sitä varmaan kukaan vielä tiedä.

 13. Musta aukko on äärettömän pieni piste (elikkö just se geometrinen piste) jolla on valtava massa, ja ääretön tiheys, ja niin ollen valtava painovoima. Tai tää on paras selitys mitä tiede antaa, ainakin minun ymmärryksen mukaan.

  Taitaa kyseessä olla alue, jolla ei massaa ole ollenkaan… mitä ny jokunen vapaa nuklidi, mut ei siis mitään millä ois mitään merkitystä. Ja kyllä siellä painovoima on, sen kantomatka on ääretön, se vaa taitaa olla pahuksen heikkoo siellä. Ja kyllä sieltä fotoneita löytyy, valo ku kulkee läp, ja varmaa läjä neutriinoja ja muuta moskaa… tosin gravitonilla, neutriinolla ja fotonillahan ei ole massaa.

  No jos ei muita vaihtoehtoja ole, nii jälelle jäävän täytyy olla totta, oli se kuinka uskomaton tahansa. Ja ei se sitä tosiasiaa muuta et Jumala kaiken on luonu, uskoit mitä vaan, kahvikuppi ystäväiseni:)

 14. Jumalan kämmenellä… ja sitä rataa. Hyvä Iskä, oot sä ihmeellinen. Hyvää jatkoa sille että tiedemiehiä ympäri maailmaa vaan tulee jatkuvasti uskoon, etenkin kun nykytiede alkaakin tukemaan raamatun tapahtumia koko ajan enemmän, ja evoluutiokin meni jo vessasta alas 🙂 Lisää ”löytyjä” odotellessa..

 15. Tiedemiehet ovat aina oikeassa. Ja tilastot todistavat kaiken. Nimittäin tilastollisesti.

 16. jos joku teoria ei pidä paikkaansa sittenkään niin ei se johda siihen että jumala on luonut kaiken. Pitää vaan tutkia lisää ja muodostaa todenmukaisempia teorioita. ottakaas se logiikan kirja uudestaan käteen ja laukokaa sitten viisauksianne.

  Tyypillinen hihhuli päätelmä: ”evoluutioteoriassa on aukkoja. Johtopäätös: Jumala on olemassa ja luomisteoria on totta ja näin ollen raamattu on läpeensä totta.” Ei näin.

 17. ööhhh… ehkä joku hullu menee asinne aluksella mutta törmääkin seinään, tai sitte se on teleportti niinku starwreck in the pirkinnigiggissä…mutta ei se kuiteskaa oo nii……….

 18. Uskoisin tuon olevan vain avaruuden kohta, jossa vain ei ole mitään todella pitkällä säteellä.

 19. ”hmm no jos siel ei oo mitään niin miten se näkyy?:)”
  näätkö reikäleivässä sen keskustan?

 20. Orionin aukko on ovi taivaaseen. Sieltä tulee kerran Uusi Jerusalem. Jumalan valmistama kaupunki maan päälle. Tähän kaupunkiin pääsee Jeesuksen kautta. Hän on tie totuus ja elämä. Lukekaa Ilmestyskirjaa. Siellä on kerrottu meille mitä on odotettavissa. Jeesukseen uskova!

 21. Fysiikanopettajani kertoi, että tutkimukset osoittaa, että ulottuvuuksia on enemmän kuin 4 ja mahdollisesti jopa 11.

 22. tuota.. miten ne tiedemiehet on huomannu, että siellä ei ole mitään? Ei edes pimeää ainetta?