spider-lamb.jpg

Maanviljelijä Dave Callaghan Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa törmäsi pellollaan tähän seitsemänjalkaiseen karitsaan. Kävellessään se käytti kahta etu- ja kolmea takajalkaansa. Kaksi jalkaa roikkuivat käyttämättöminä.

Eläinlääkäri Steve Williams kertoo, että lammas oli myös hermafrodiitti ja sen suolistosta puuttui osa. Mutaatio on luultavasti syntynyt sikiövaiheessa. Tällaista sattuu kerran useassa miljoonassa lampaassa. Karitsan kerrotaan olevan iloinen, mutta se joudutaan lopettamaan kärsimyksiensä vuoksi.

Lähde: www.msnbc.msn.com

Edellinen artikkeliKännykällä ohjattava pölynimurirobotti
Seuraava artikkeliCellardine Rouge O2 on elektroninen viinin ilmaaja

1 KOMMENTTI

 1. tostahan voi päätellä sen että jos jollakulla esim. on ummetusta eli suolisto-ongelma hänet joudutaan lopettamaan. Melko julmaa….. Pistää ajattelemaan.
  .

 2. Toisaalta kyllähän noita karitsoja laitetaan lihoiksi aina pääsiäiseksikin. Olivat sitten kuinka terveitä ja onnellisia tahansa. Melko julmaa myös.

 3. No voi LoL, jos sulta puuttuu käytännössä peräaukko niin ei sitä kovin kauaa hymyillä.

 4. #
  Jyrki sanoi,

  Elokuu 3rd, 2007 17.43

  Toisaalta kyllähän noita karitsoja laitetaan lihoiksi aina pääsiäiseksikin. Olivat sitten kuinka terveitä ja onnellisia tahansa. Melko julmaa myös.
  aika hyvin sherlocoitu!!

 5. Melko ilkeää luokitella 7-jalkainen eläin ”hilavitkuttimeksi”. 😀

 6. Eikös niitä kaksipäisiä lehmiäkin ole syntynyt? Kerran lehdestä jotain sellaista luin. Heti tuli Fallout mieleen.

 7. ”tostahan voi päätellä sen että jos jollakulla esim. on ummetusta eli suolisto-ongelma hänet joudutaan lopettamaan. Melko julmaa….. Pistää ajattelemaan.”

  Ei tuossa suolisto-ongelmalla taideta tarkoittaa aivan ummetukseen verrattavissa olevaa tilaa. Luultavasti paljon julmempaa olisi pitää lammas hengissä ja samalla kovassa kivussa.

 8. Hmm ei näköjään kommentit tykkää suurempikuin-merkistä. ;(

  Niiin, aika söpön näköinen otus, sääli että meni teuraaksi, tosin elämänlaatu ei välttämättä olisi ollut se parhain jos suolistovammaa ja muuta.. 🙁

 9. Wespa on aina niin järkevä…
  Niin, anyway eikö sitä puuttuvaa suolenpätkää olisi voinut paikata jollain putkella?

 10. Tosi surullista =( Mulla käy sääliksi tuota reppanaa 🙁 Minä niin tykkään lampaista, kun naapurissa niitä asuu 🙁 Tulee haikee mieli kun ajattelee, jos joku tän kevään karitsoista syntyy tuollaisena mutta enpä usko.

 11. ne jotka sanoo että olisi julmaa lopettaa se niin miltä itestäs tuntuis kun mukana roikkus seitsemän jalkaa sua sanottas kummajaiseksi ja sut erotettas joukosta

 12. elikkä.. jos se oltas jätetty eloon, olis se periaattees ollu eläinrääkkäystä, varmasti kovat kivut paralla ollut

 13. ’Niin, anyway eikö sitä puuttuvaa suolenpätkää olisi voinut paikata jollain putkella?’

  Luulen et jos jotain ois voitukin tehdä, olis tullut tosi kalliiks joten farmarille halvempaa vain päästää kärsimyksistään. Ehkäpä olisi jokatapauksessa mennyt lihoiksi myöhemmin..

 14. ”Eikös niitä kaksipäisiä lehmiäkin ole syntynyt? Kerran lehdestä jotain sellaista luin. Heti tuli Fallout mieleen.”

  se oli mun vanhan opettajan sukulaisen lehmä, joka on helsingissä eläin museossa ; D

 15. Voi ressukkaa! :((
  Meillä on omia lampaita mutta ne ovat ihan normaaleja 🙂 ja viikko sitten meille syntyi pieni karitsa <3 se on niin söpö! ja kohta taitaakin syntyä toinenkin 🙂

 16. ei sitä saa lopettaa . se on niin söpökin . jos se on iloinen niin minkä takia se lopetetaan. koska jos se ei sentään näytä kärsivä:(