rfidimplant.jpg

USAn puolustusministeriö on aloittanut pienen mikrosirun kehittämisen, joka sijoitetaan ihmisen aivoihin tarkkailemaan elintoimintoja. Tähän mennessä rahoja kehitystyöhön on myönnetty 1,6 miljoonan dollarin edestä Clemson Universityn yksikölle. Biosirusta tulee riisinjyvän kokoinen ja tarkoituksena on sijoittaa sellainen ensisijaisesti sotilaille.

Sirusta on hyötyä onnettomuus- tai haavoittumistilanteessa, sillä se voi antaa suoraan tiedot vaikkapa kudoksen happipitoisuudesta. Sirua voidaan käyttää myös onnettomuustilanteessa, jossa se laitetaan potilaaseen heti hoidon alussa, joten elintoimintoja voidaan jatkuvasti tarkkailla. Käyttötarkoituksena on myös jatkuva valvonta mm. astronauteilla tai kroonisesti sairailla, kuten diabeetikoilla. Biosirun testaaminen ihmisillä voisi alkaa viiden vuoden kuluttua.

Eettiset kysymykset ovat tässä aiheessa keskeisessä roolissa. Implantti, joka voidaan sijoittaa ihmiseen hänen välttämättä sitä edes huomaamatta kuulostaa pelottavalta. Lisäksi voi arvailla mitä kaikkia ominaisuuksia siruun voidaan liittää. Paikannustietojärjestelmällä voitaisiin seurata henkilön liikkeitä ja lisäsensoreilla tarkkailla vaikkapa alkoholin käyttöä.

Lähde: www.inteldaily.com

{democracy:48}
Edellinen artikkeliGeorge W. Bushin Carolinassa pitämä puhe terrorisminvastaisesta sodasta
Seuraava artikkeliDigikuvien automaattista retusointia web-sovelluksella