Burj Dubai on uusi Maailman korkein rakennus

Vielä rakennusvaiheessa oleva Burj Dubai nimen pilvenpiirtäjä on nyt saavuttanut maailman korkeimman rakennuksen tittelin. Vielä rakennusvaiheessa oleva Dubaissa sijaitseva torni on tällä hetkellä 512,1 metriä korkea. Edellinen ennätyksen hallussaan pitäjä oli Taiwanissa sijaitseva 508 metriä korkea Taipei 101 torni, joka siis edelleen on maailman korkein valmistunut rakennus.

Rakennuksen lopullinen tavoitekorkeus on vielä salaisuus, mutta suunnitelmien perusteella tehtyjen arvioiden mukaan tornin korkeuden ennustetaan nousevan valmistuessaan vuonna 2008 jopa 808 metriin.

Lähde: blog.scifi.com

Edellinen artikkeliMagic Wheel – rullalaudan ja yksipyöräisen risteytys
Seuraava artikkeliKuinka valmistat samuraihaarniskan alle 50 taalan budjetilla?

1 KOMMENTTI

 1. Kyllä sit on mieli musta ku joku hurrikaani tulee ja vetää ton nurin, sit aletaan syyttää jotain lähi-idän maata siitäkin ja jenkit lähtee vapauttamaan ne /

 2. Hiukan hirvittää tälläiset viritelmät.. 800metriä on jo melkoisen korkea. Siinä korleudessa voikin jo puhaltaa jonkin verran kovempaa kuin maan kamaralla. Jotenkin en vain usko itämaiseen arkkitehtuuriin, saati työn laadun riittävyyteen tämän kaltaisissa projekteissa. Työmiehilläkin voi olla jännät paikat taiteillessaan 800 metrissä jollain bambuisilla rakennustelineillä..

 3. Dubaissa taitaa olla ihan maailman parhaimmat ammattilaiset noita tekemässä, mitä rahalla saa, loput sitten rakentaa jenkkilässä.

  Itse tahtoisin nähdä tommosia korkeita rakennuksia ilman noita piikkejä/korokkeita. Voisivat vaikka mitata korkeuden siitä, missä vielä asuntoja/toimistoja.

 4. No ei se mitään todista että se on TOISTAISEKSI kestänyt jotenkuten pystyssä.

 5. Petronaksistakin toinen on kaatumassa nurin.. Sentti tolkulla vinossa. Ja varmaa samalla aatteella rakennettu kuin nuokin..

 6. Noi muut pilvenpiirtäjät näyttää ton rinnalla ihan onnettomilta pikku mökeiltä =D

 7. ”Sentti tolkulla vinossa”, eikös nuo vanhemmatkin tornit heilu metri tolkulla. Kuhan ei heilu Petronas niinpaljoa, että se välisilta tippuisi, se kun on vapaasti tuossa välissä, juuri heilumisen takia, se tosin vaatisi aikamoisia Pisailemista jo.

 8. Tietääkö joku mitä tuo Burj meinaa? Se kun esiintyy yhden jos toisenkin korkean rakennuksen nimessä..

 9. Burj tarkoittaa yksinkertaisesti tornia, eli burj Dubai on suomeksi Dubain torni.

 10. Tuonnekin erämaahan saisi varmaan pari tavallista taloa rakennettua tuolla rahalla mikä menee yhteen torniin. No, jos rahaa on niin mikäs siinä.

 11. ihme tuubaa heikkiseltä.

  ”Jotenkin en vain usko itämaiseen arkkitehtuuriin”

  arkkitehtuurisuunnittelu on Skidmore, Owings and Merrillin työtä joka on jenkkitoimisto ja suunnitellut monia muita pilvenpiirtäjiä. Vaikka arkkitehtoniset aiheet ovat osittain arabityylisiä, ei se vaikuta mitenkään tornin rakennesuunnitteluun joka on insinöörityötä (samsungin urakka tässä tapauksessa).

  ”saati työn laadun riittävyyteen tämän kaltaisissa projekteissa.”

  Luuletko tosiaan, että Al Maktoum olisi niin urpo, että budjetoisi 4 miljardia kyseisen kaltaiseen poikkeusurakkaan ja antaisi urakoitsijoiden tehdä rahalla tuubaa? Toleranssit ovat varmasti tuossa rakennuksessa reilusti > 200-300% ihan jo siksi, että noin kompleksissa urakassa eittämättä tapahtuu jotain virheitä esim raudoituksissa (omasta mielestä outo ratkaisu, että tuohon 500m asti on tehty monoliittista pystyvalua, tulee aivan järkyttävän painava rakenne kun jo pelkät perustukset painavat 110,000 tonnia. luultavasti betonirakenne valittiin hinnan ja yksinkertaisuuden vuoksi)

  ”Siinä korleudessa voikin jo puhaltaa jonkin verran kovempaa kuin maan kamaralla. ”

  aivan, ja tämän vuoksi rakennus on mm. käännetty ja kallistettu (sekä rakenteiltaan laskettu) oikeanlaiseksi vallitsevien tuulten mukaan. jos esim katsot arkkitehtivisualisointeja, niissä rakennus esitetään luonnollisesti pystysuorana, mutta todiellisuudessa rakenne muistuttaa hieman käyrää banaania juuri tuulten aiheuttaman rasituksen minimoimiseksi. rakennus ”nojaa” vallitsevia tuulia vastaan.

  ”Petronaksistakin toinen on kaatumassa nurin.. Sentti tolkulla vinossa.”

  Kyseisen korkuiset rakennelmat on laskettu kestämään pahimmillaan huipun poikkeamaa jopa metrien verran keskiakselilta. Vanhanmallinen eiffel-torni nojaa pyramidimaiseen rakenteeseen ja sen huippu huojuu ~10cm + lämpölaajenemisen aiheuttamat kallistumat riippuen auringon paikasta. Uudemmissa rakennuksissa taas on TMD:tä eli satojen tonnien painoisia massavaimentimia jotka vaimentavat rakenteen huojumista.

  ”Työmiehilläkin voi olla jännät paikat taiteillessaan 800 metrissä jollain bambuisilla rakennustelineillä..”

  miksi keskelle arabiemiraattien aavikoita raahattaisiin bambua, ja miksi tornin huipulla käytettäisiin rakennustelineitä kun se ei ole ollut tarpeen alempanakaan? Julkisivu nostetaan paikalleen tornin senhetkisellä huipulla olevilla nostureilla, lähes kaikki muu työ tehdään tornirakenteen sisällä.

 12. Hullua touhua. Mitä korkeammiksi rakennuksia tehdään, sitä vaikeammaksi tulee rakentaa niihin esim vesijohdot. Noin korkeaan rakennukseen tarvitaan useita välivesitorneja jne. Muutenkin aivan hullua kavuta taivaalle. Sopivalla säällä puolet rakennuksesta on pilvien peittämänä. Tuuli olot ja muut ilmiötkään eivät laske helpolla rakennusta.

 13. Jos ne kyhää kokoon jotain tommosta, ni kai ne on ottanut Johannes hyvä kaiken huomioon…

 14. tällaiset rakennelmat dubain muine ihmeellisine suunnitelmineen saavat aikaan hemmetisti turismia, mikä taitaa olla yksi merkittävimmistä tulonlähteistä dubaissa. ja eittämättä aion itsekin matkustaa tuonne. paikka on 10 vuodessa kasvanut räjähdysmäisesti

 15. pakkoha niitte öljy yhtiöiden on jonnekki sitä rahaa tungettava ku öljyt loppuu jossaj vaiheessa kumminki. Katoin noita niitten projekteja kyl todellaki tossa paikas o pakko käydä 3-10 vuoden päästä.

 16. A-Emiraatit ja Dubai valmistautuvat hyvissä ajoin tulevaan, kun turismi tullee olemaan heidän nro1 tulonlähde. Burj Dubai ja ehdotelmana vielä oleva Al Burj ovat yksinkertaisesti huikeita! Blade Runnerin silhuetit todellisuudessa – mahtavaa.

  Sääli, että Pohjois-Amerikan metropolit Chicago ja N.Y. eivät kykene enää vastaaviin, lähinnä jo galaktisiin sfääreihin nousevien rakennuskustannusten vuoksi.

 17. Moro ! Olis paha jos syttyis 3 maailman sota. Heti Saksalaiset pommittais tohon pilven-piirtäjään. Sit ruvetaan syyttämään heti hippejä ja homoja.

 18. Täytyy kyllä ihmetellä noita rakennuksia…….. Nousee kuin jorma konsanaan.. np?

 19. Dubai on vielä pahasti kesken , kävimme 03.2009 ja Burj Dubai Maailman korkein rakennus on edelleen rakenteilla ja tekosaarten rakennustyöt oli keskeytetty maailmalla vallitsevan laman vuoksi , mutta todellakin aivan sairaan makee matkakohde ja aurinko/lämpö taattu.