Taser XREP – haulikolla ammuttava sähkötainnutin

Tazer XREP - haulikolla ammuttava sähkötainnutin

Sähköllä tainnuttamiseen perustuvat aseet ovat viime vuosina herättäneet kovasti keskustelua puolesta ja vastaan. Sähköaseen väitetään olevan aina parempi vaihtoehto, kuin oikean aseen käyttäminen epäillyn tainnuttamiseksi. Kuitenkin monet sähköaseella ammutut uhrit ovat viime vuosina menettäneet henkensä sydänvaivojen tai muiden sähköaseen aiheuttamien odottamattomien komplikaatioiden vuoksi.

Sähköpamppuja valmistava Taser on joka tapauksessa nyt tuomassa markkinoille jälleen uuden sähköllä laannuttamiseen perustuvan asekonseptin. Tällä kertaa ideana on, että sähköpanos voidaan ampua tavallisella haulikolla epäiltyä kohti. Sähköinen haulikkoammus on ladattu riittävällä määrällä virtaa tainnuttamaan epäilty noin 20 sekunniksi. Ammukseen kiinnitettyjen siivekkeiden ansiosta ammus pitäisi olla mahdollista ampua kohteeseen tarkasti noin 25 metrin etäisyydeltä.

Aseen kenttätestauksen odotetaan kestävän 6-12 kuukautta, jonka jälkeen uutukainen sähköase on oletettavasti valmis käytettäväksi lainpuolustuksessa.

Lähde: www.taser.com