Robottijalkapalloa nanoroboteilla riisinjyvälle mahtuvalla kentällä

Vuosittain järjestettävissä RoboCup jalkapallokisoissa kisataan eri kokoisten robottien sarjoissa siitä, kenen rakentamat robotit käsittelevät palloa taitavimmin. Sarjojen pienimmästä päästä löytyy Nanobottien sarja, jossa itse robotit ovat halkaisijaltaan noin kahden hiuksen kokoisia. Painoa nanoroboteilla on noin 10-100 nanogrammaa, kun esimerkiksi tavallinen hiekanjyvänen painaa noin 3000 nanogrammaa. Pelikenttä puolestaan on pienempi, kuin riisinjyvä ja pelin etenemistä seurataan elektronimikroskoopin välityksellä.

Nanobottien paremmuus jalkapallossa ratkaistaan kolmessa eri lajissa:

-Kahden millimetrin sprintti
-Slalom harjoitus, jossa robotilla täytyy pujotella polymeeriesteillä blokatun kentän poikki
-Pallon kuljetus, jossa robotin täytyy kuljettaa mahdollisimman monta mikrokiekkoa maaliin kolmen minuutin kuluessa.

Videota nanojalkapallosta seuraavan jälkeen.

Lähde: www.ohgizmo.com

Edellinen artikkeliNokia 7500 – muotoiluideana prisma
Seuraava artikkeliHello Kitty Ferrari Testarossa

1 KOMMENTTI

 1. Ihme kommentteja. Miettikää nyt mihin nykyteknologioilla päästään! Sovelluksia nanoteknologialle löytyy varmasti lähes rajattomasti!

 2. Jeps ajatelkaas kun tulee nanokameroita jokku homot/jenkit pistää wc ja kaikki muutkin paikat täyteen niitä. Kun meet paskalle niin ne saa tarkkailla että montakos pötkylää tulee.

 3. nanoroboteilla voi esim tappaa tai hoitaa vaurioituneita/tartunnan saaneita soluja..
  sitten kun tekniikka on tarpeeksi kehittyny

 4. Eipä taida nanokameroita ihan äkkiä tulla.. Voiko niin pientä linssiä/kennoa tehdä niin että valoa vielä riittää kuvaamiseen?

  Mutta jos vaikka jalkapallo = ilkeä veritulpparasvamöhkäle ja kenttä = verisuoni niin jo löytyi käyttöä.

 5. hahaha, naurattaa että tulevaisuudessa laitetaan ihminen lääkärin vastaanotolla nielemään joko edestä tai takaa tommonen pikkunen robotti, ja tohtori sitte siinä kruisailee sun sun kurkkua / tms alas, ja näytöllä vaan näkyy ku ohitetaan maksa yms. ja potilas kyselee sitte kokoajan ”mikä tuo on?”. ”se on sinun maksa…”

 6. Verisuonten tutkimisessa ja korjaamisessa nanoteknologia on korvaamatonta. Sen avulla voidaan esim tarkistaa suonia ja paikantaa mahdollisesti tukkeutumis riskissä olevat kohdat ennen kuin ne tukkeutuvat.

 7. Kunpa ne keksis hammastahnaa, jossa nannobotteje jotka tuhoaisivat plakkia ja likaa hampaiden pinnalta, niin ei koskaan tarvitsisi enää pestä hampaitaan! 😀

 8. kyllähän nekin sitten joskus sammoisin tai huuhtoutuisi pois… ellei ole imukuppi jalat XD