hole-n-hose.jpg

NASA päivittää ISS:n WC:n 19 miljoonan dollarin mallilla, jonka se on hankkinut Venäläiseltä RCS Energialta. Ironista sinällään, uusi pönttö asennetaan amerikkalaisten puolelle, eivätkä kosmonautit pääse sitä käyttämään. He joutuvat edelleen pakkaamaan ulosteensa ja lähettämään ne palamaan ilmakehään. Ja myös ironista sinällään, uusi WC muuntaa virtsan juotavaksi vedeksi, joten astronautit nauttivat oman eritteensä.

Saa nähdä kehittääkö tämän kireää ilmapiiriä kansainväliselle avaruusasemalle. Hieman erikoinen järjestely jokatapauksessa mielestäni.

Lähteet: gizmodo.com, www.canada.com

Edellinen artikkeliKärpänen muffinssimainoksessa
Seuraava artikkeliKaverukset, jotka päättivät kokeilla tatuoinnin ottamista silmämunaan

1 KOMMENTTI

 1. ei mua houkuttais juua omaa virtsaa :S heh, mahtaa kosmonautteja kiukuttaa, kun ei cybervessaan pääse 😀

 2. Jogetus: no kyllähän virtsa on terveellisempää juotavaa kuin vesi tuolla jossain Afriikkalassa

 3. Tuota, ei tuossa artikkelissa kyllä taideta missään kohtaa sanoa, että vessa on vain amerikkalaisille.

 4. Jeps, tuossa gizmondon artikkelissa väitetään että se on vain usalaisille, mutta sen lähteenä on käytetty tuota canada.com:in artikkelia jossa ei kyllä mitään mainita sen vain usalaisille kuulumiselle.

 5. Kait siinä on lähtökohtana se, että wc asennetaan USAn puolelle keskusta. Jos siellä nyt jotain puolia on.

 6. Kansainvälinen avaruusasema = International Space Station , eli akronyymi kirjoitetaan kirjaimin ISS, eikä IIS.

 7. kuka amerikkalainen Igorin ja sergein kosmokusta nauttisi…. Eine venäläisetkään anna amerikkalaisten kusta kintuille saatika juoda heidän eritteitään… joten ei erimiellisyyksiä taida olla tällöin…

 8. Kalliin puoleinen vessa. Onkohan edes maailman kallein? Herää kysymys, että kuinka paljon sen vieminen ISS :lle maksaa…

 9. Miksei lattialle saa astua? Siinä lukee ’no step’.. Vaikka tuo maksaakin 19 milliä jo itsessään tuo hökötys, niin kuljetus sinne asemalle maksaa kuitenkin jotain tyyliin puoli miljardia..

 10. HeMuLi, ISS:än kokonas hinta (rakettien lähetyset, polttoaine, tarvikkeiden kuljetus tms) on varmasti aika lähellä suomen valtion yhden vuoden kulutusta, suomen valtio kuluttaa vuodessa noin 50 miljardia euroa.

 11. Maksaa varmaan aikas paljon kouluttaa astronautteja käyttämään uudenmallista WC;tä