clipboard32.jpg

Kent Rogowski on keksinyt varsin yksinkertaisen keinon kääntää käsitys pehmolelusta päälaelleen. Hän on yksinkertaisesti kääntänyt eläimet nurinkurin. Sinällään aika viattomalta tuntuva nylkemisoperaatio on tuottanut puhuttelevia lopputuloksia. Rogowski kuvasi esineet ja teki niistä kirjan. Lisäksi New Yorkilainen Foley Galleria pitää näyttelyn kuvista. Taidetta parhaimmillaan: puhuttelevaa ja yksinkertaista.

Haastattelussa taiteilija kertoo näkevänsä nurin käännetyissä leluissa arpia ja uhkaavuutta, joka ei kuulu perinteiseen lasten pehmoeläinmaailmaan. Lisäksi hän näkee tuottaneensa eläimille jonkinlaisen historian, joka kuvastuu niiden ulkomuodosta. Valokuvaaminen antoi tilaisuuden asetella lelut halutulla tavalla ja tuottaa näin tietynsuuntaisia mielikuvia.

Lähteet: www.foleygallery.com (gallerian sivut, kuvia eläimistä), www.themorningnews.org (Kent Rogowskin haastattelu)

Edellinen artikkeliCD-soitin toimii avaruudessa gyroskooppina
Seuraava artikkeliMatkaajan symboli-paita