sunshine-vodka-thumb.jpg

Amerikan Vermontin Green Mountain -viinuri tekee Sunshine-vodkaa luomujyvistä ja puhtaasta Vermontin lähdevedestä. Vilja ei myöskään ole geenimanipuloitua. Jos mahdollista, raaka-aineet hankitaan paikallisilta yhteistyö-tiloilta.

Myös Briteissä tehdään luomuvodkaa. Godminster-tilalla luomuvodka hankitaan yhteistyökumppanilta ja se maustetaan erilaisilla hedelmillä ja juurilla. Tätä vintage-vodkaa on saatavilla vain rajoitettu määrä, sillä sen osaraaka-aineena käytetään muiden juomien ylijäämiä. Mausteena on mm. kurkku, seljapensas, oratuomenmarja ja piparjuuri.

Onhan täällä Suomessakin paljon luomutiloja ja lähteitä, niin mikseiköhän sitten tehtäisi luomu-vodkaakin. Kenties se on suunnitelmissa.

Lähteet: greenmountaindistillers.com, www.godminster.com

Edellinen artikkeliTutkimus: Haaveilun ja päiväunien ajan aivot tekevät raskasta työtä
Seuraava artikkeliEpäonnistunut autohyppy mailin levyisen joen yli