23361350.jpg

Darthmouthin ylipiston tutkimuksessa selvisi, että haaveillessa aivot itseasiassa keskittyvät käsittelemään tärkeämpiä asioita, jotka eivät liity siihen hetkeen. Ongelman aiheena voi olla illan päivällinen tai lapsen salaperäinen ötökän purema. Nyt siis tähän tutkimukseen vedoten voi nojata taakse ja lentää ajatuksissaan jonnekin rentouttavaan paikkaan luottaen, että tietokoneohjelman tai taideteoksen mutkikas ongelma aukeaa siinä sivussa.

Toinen tutkimus selvitti, että 15-20 minuutin nokoset parantavat huomiointikykyä ja kestävyyttä. Pidempi lepo auttaa oppimiseen ja muistamiseen. Tätä tutki psykologi ja unitutkija Sarah Mednickin paikkana Salk Institute for Biological Studies.

Eivät tainneet tutkimusten tulokset olla suuria uutisia rentoutumista ja nokosia harrastaville, mutta onpahan nyt ainakin sitten tutkimukset, joita voi käyttää hyvänä ”tekosyynä” ottaa tirsat ja haaveilla lomamatkasta kahvitauon yhteydessä.

lifestyle.msn.com

Edellinen artikkeliFerrarin näköiseksi tuunattu Toyota
Seuraava artikkeliSunshine luomu-vodka