Darthmouthin ylipiston tutkimuksessa selvisi, että haaveillessa aivot itseasiassa keskittyvät käsittelemään tärkeämpiä asioita, jotka eivät liity siihen hetkeen. Ongelman aiheena voi olla illan päivällinen tai lapsen salaperäinen ötökän purema. Nyt siis tähän tutkimukseen vedoten voi nojata taakse ja lentää ajatuksissaan jonnekin rentouttavaan paikkaan luottaen, että tietokoneohjelman tai taideteoksen mutkikas ongelma aukeaa siinä sivussa.
Toinen tutkimus selvitti, että 15-20 minuutin nokoset parantavat huomiointikykyä ja kestävyyttä. Pidempi lepo auttaa oppimiseen ja muistamiseen. Tätä tutki psykologi ja unitutkija Sarah Mednickin paikkana Salk Institute for Biological Studies.
Eivät tainneet tutkimusten tulokset olla suuria uutisia rentoutumista ja nokosia harrastaville, mutta onpahan nyt ainakin sitten tutkimukset, joita voi käyttää hyvänä ”tekosyynä” ottaa tirsat ja haaveilla lomamatkasta kahvitauon yhteydessä.
Uskomus hajamielisestä professorista pitää siis hyvinkin paikkansa?
Tiesittekös muuten, että esimerkiksi Albert Einstein nukkui tavallisesti 12 tuntisia yöunia?
[…] täysi teho päällä, ainakin jos on luottamista täällä aiemmin esiteltyyn tutkimukseen: Haaveilun ja päiväunien ajan aivot tekevät raskasta työtä. Mutta sen pitemmittä puheitta: Kuinka paljon vietät työajastasi tekemättä […]
mä nukun tavallisesti 12h yössä että ei mitään uutta mulle…….
Mä nukun vain n. 7h yleensä viikolla :S viikonloppuna sitten yli 14h…