q-drum.jpg

Sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa joutuvat kantamaan vetensä jopa kilometrien päästä. Tämä Q Drum -kuljetussäiliö helpottaa varmasti monen ihmisen elämää pysyvästi. Veden lisäksi säiliö soveltuu ruoka-ainesten tai kemikaalien kuljettamiseen. Astia vetää 50 litraa. Lisäksi näitä muovisia säiliöitä voidaan pinota päällekkäin.

Lähde: www.qdrum.co.za

Edellinen artikkeliVortexin VRAM Mobile Robot Platform on seinillä kulkeva vakoilurobotti
Seuraava artikkeliTeleporttaava potta

1 KOMMENTTI

 1. ”Lisäksi näitä muovisia säiliöitä voidaan pinota päällekkäin.”
  Tämähän on aika mullistava ominaisuus. 😉

  Vakavasti puhuen varmasti tulee auttamaan jälleen kerran hieman elämistä köyhissä maissa missä se vesi ei todellakaan ole lähellä.

 2. Tämä on sellainen keksintö josta tulee mieleen että miksi tätä ei ole aiemmin jo keksitty? Ei tarvitse kantaa vettä vaan voi vetää vesikanisteria perässä, ainakin tasaisella aavikolla se on varmaan helpompaa ja vaivattomampaa kuin kantaa esim. päänpäällä kanisteria.

 3. Ainakin yksi suomalainen keksijä teki tuonkaltaisen pyöränmuotoisen vedenkuljetusastian juuri samaan tarkoitukseen joskus vuoden kymmenen vuotta sitten. Olin mukana kun hän esitteli sitä opiskelijaporukallemme, taisi olla -97 tai -98. Ilmeisesti ei kuitenkaan saanut sitä laajemmin tuotteistettua.

 4. Kaivoja ei voi porailla mihin tahansa, koska niiden vaikutuksesta pohjaveden pinta alenee ja edistää näin kuivumista. Pintavesissä on sitten kaiken maailman basiliskot ja ötökät sekä lierot, jotka ovat hengelle hupaa. Ei ole helppoa vedensaanti monilla alueilla. Tuollainen keksintö helpottaa nimenomaan naisten elämää, ellei sitten äijät keksi laatia kiljupanosta pänikkään – tuossahan voisi tehdä pikasimaa samoin kuin pulsaattoripesukoneessa ennen muinoin:)

 5. ”Sehän on pyörä, ei sitä tarvitse enää keksiä…”

  niin just 😀

 6. siis todella yksinkertainen ja varmasti toimiva! niinkuin elämän pilli, tälläsiä hyvien keksinnöiden pitäis olla-