untitled-7.jpg

Nyt kun on tulleet nämä kauan odotetut ja ihmeelliset iPhone-puhelimet markkinoille, täytyy tietenkin testata puhelimen kestävyyttä ja purkaa sellainen, että näkee, mitä se on syönyt.

PC-World teki puhelimella useita kestävyystestejä. Video, jossa puhelinta yritetään naarmuttaa ja tipautella. Avaimellakaan raaputtamalla ei näyttö kulunut. Tiputustestin puhelin kesti hyvin. Ainoastaan asfaltti teki kulmiin naarmuja. Kuvaus testeistä löytyy täältä.

Osoitteessa www.anandtech.com puhelin puretaan pieniin osiin ja mm. tutkitaan mitä valmistajan merkintöjä komponenteissa on. Lisäksi puretaan näyttö ja ihmetellään kuinka se toimii (tämän artikkelin kuvat). Paremmin ja selkeämmin dokumentoitu purkuoperaatio löytyy osoitteesta stream.ifixit.com. Siellä on myös linkit eri komponenttien valmistajien sivuille. Sieltä vaan ihmettelemään, mistä tämä puhelin on tehty.

Ei tee kyllä hyvää katsoa kun mukavanoloista esinettä rääkätään. Mutta onhan sekin jotain, kun ei näitä vielä Suomesta saa.

Edellinen artikkeliLuxury 2GB mp4 OLED -rannekello
Seuraava artikkeliPanda karkumatkalla

1 KOMMENTTI

 1. Tuntuu kyllä pahasti piilomainonnalta… Ja eihän tuo koko puhelin tuo mitään uutta markkinoille?? Ainoa onnistunut asia on markkinointi ja hypettäminen…

 2. Mitäs piilomainontaa tässä nyt on? Eihän näitä edes myydä täällä..! Puhelimesta on ollut jenkkiläisillä gadget-sivustoilla varmaan 3 uutista päivässä jo kuukauden verran. Niin ajattelin nyt koota tähän yhteen artikkeliin miltä se käytännössä näyttää.

  Tuosta näytön naarmu-kestävyydesta oli keskustelua jo aiemmin, niin tässä tuli testatuksi sekin.

 3. omasta mielestäni puhelimen käyttöliittymä on uutta matkapuhelin markkinoilla. en ainakaan vastaavan laiseen ja yhtä houkuttelevaan ole törmännyt. hauska lelu tämä varmasti voisi olla, mutta kun joskus suomeen myyntiin tulee niin hinnat taitaa olla vähän turhan korkeat..=(

 4. testasin iphonea. ihan kiva lelu, mutta ei kyllä toimi puhelimena. käyttöliittymä vaatii kahta kättä ja hienot ”efektit” alkavat pidemmän päälle ärsyttämään, kun hidastavat käyttöä. en tiedä, saako efektejä pois päältä.

 5. Ei hem*****. Mitä hienoa tässä on? Mitä tässä on parempaa, kuin esim. N95 puhelimessa. Ei mitään!

 6. Katsookapa uusi artikkeli: Vaihdatko uuden iPhonen näihin: Nokia N95, HTC Touch ja 8GB iPod Nano?

  Ois ollu aika hyvä diili.

 7. Koko puhelimen ideahan on siinä, että sen valmistaja on Apple joka ei aiemmin ole ollut mukana puhelin markkinoilla, ja nyt kun se on, niin näyttääpä menevän aika hyvin ilmeisesti loppujen lopuksi, kaikki Apple Hc fanaatikot haluavat oman iPuhelimensa.

 8. No ensimmäinen asia mikä minua tuossa ehkä kiinnostaa, on tuo ”älykäs näyttö”, ja sitten sen jälkeen se että saako siihen tungettua linuxin 😀

 9. Ainoa asia mikä tuossa houkuttelee on tuon käyttöliittymän nopeus. nokiaa ei käytännössä voi käyttää kun viestisovelluksen avaaminenkin kestää muutaman sekunnin.

 10. ”Saisivat kipata kaikki i:llä alkavat laitteet kaatopaikalle.”

  tarkoitat varmaankin KIERRÄTYKSEEN. 🙂

 11. Juu itselläni uudemmilla nokian kännyköillä meni pelkän ”moi, soita mulle ku mulla on saldo loppu” viestin avaamiseen useampi sekuntti