clipboard27.jpg

21. kesäkuuta Lontoosta sammutetaan valot ajaksi 21.00-10.00. Jokainen laittaa kotona valot ja TV:n pois päältä. Lisäksi Buckinghamin palatsi, Canary Wharf, BT-torni, Harrods, the Savoy, the Ritz, kansallisteatteri ja tietyt ministeriöt ym. sammuttavat lamput ja tietokoneiden monitorit vuoden lyhyimmäksi yöksi. Ajatuksena on muistuttaa ilmastonlämpenemisestä ja samalla tarjota ainutlaatuinen kokemus ihmetellä pimentynyttä kaupunkia.

Sama operaatio on suoritettu jo Sydneyssä, Pariisissa ja Hong Kongissa. Myös monet julkkikset ovat halunneet ilmoittaa tukensa tälle tapahtumalle. Samana päivänä on myös kansainvälinen ”Carbon Free”-päivä, jolla halutaan muistuttaa, että ilmasto-ongelma ei ole ”heidän” ongelmansa, ”hallituksen” ongelma tai ”Amerikan ja Kiinan” ongelma. Joten nyt juhannuksen alla voi hyvällä omalla tunnolla napata työkavereidenkin tietokoneet seinästä ja toivottaa hyvää hiiletöntä päivää. Muuten voi sammuttaa valot, ajaa polkupyörällä, syödä paikallista ruokaa ja säästää vettä.

Lähteet: www.lightsoutlondon.co.uk, www.just1day.net

Edellinen artikkeliC64 USB-näppäimistö
Seuraava artikkeliTulsan aikakapselin 1957 Plymouth Belvedere Sport Coupe hieman huonossa hapessa