Oheisella videolla näytetään, kuinka tölkkijuomat saa viilennettyä ainoastaan kahdessa minuutissa 26 Celsiusasteesta kuuden asteen viileyteen.

Eikä tarvita muuta, kuin sopiva kulho, vettä, jääpaloja ja suolaa.

Edellinen artikkeliKasvoneleillä tunteita ilmaiseva robotti
Seuraava artikkeliEasy Glider – uuden tyyppinen sähköskootteri

1 KOMMENTTI

 1. Busterit tosin totesivat CO2 sammuttimen olevan vieläkin tehokkaampi. Siinä ei mennyt kuin ½ min.

 2. Jos se olisi ollut edes sen tekemä video. Eikä muuten metacafe-videoiden suoralinkitys ainakaan videoikkunana toimi ainakaan useimmissa blogi-sovelluksissa…

 3. Juu, on taipumus näillä verkkovideopalveluilla lisätä videoihin oma logonsa, vaikka eivät videota varsinaisesti omistakaan. Epäilenpä, että Metacafesta löytyy itse videon tuottajaa tai ohjaajaa.

 4. No tuo video on ollut Metacafessa jo iät ja ajat, ja videolla puhujan ääni on ihan sama, kuin muissa saman henkilön (Kipkay) tuottamissa videoissa. Olen melkolailla hyvin varma siitä, että Metacafeen postattu video on alkuperäinen. Jos blogisofta ei taivu videoiden lisäämiseen jopa suoraan Metacafen sivuilta löytyvään embed-koodin avulla, niin sillehän ei sitten voi mitään.

  Tuntuisi vaan reilulta, että sisällöntuottaja saisi palkkion tekemästään työstä, jos on videonsa laittanut rahan ansaitsemisen mahdollistavaan palveluun.

 5. Jaska on oikeassa, tää on Kipkayn videoita ettekä viitti antaa sille ees kunniaa siitä 🙁

 6. Noin, plug-in päivityksen myötä nyt myös Metacafe videoiden lisääminen Hilavitkuttimeen onnistuu. Nyt siis myös videon tekijä saa ansionsa mukaan 🙂

 7. Tämähän perustuu samaan asiaan, kuin teiden sulatus talvisin suolalla. Suola alentaa veden jäätymispistettä, jolloin teiden suolauksen tapauksessa vesi sulaa, vaikkei lämpötila itseasiassa muutu. Näin ainakin itse olen olettanut.
  Tätä on tullut käytettyä itsekkin, esimerkiksi jouluna tuli viilennettyä juomat laittamalla keittosuolaa 1 osa, ja 3 osaa lunta, Tästä syntyi -21°C lämpötila.

  Muita samantapaisia, tehokkaampia ”coolereita” voi myös tehdä, tosin ne vaativat vähän hankalammin hankittavia ainesosia.
  Pari esimerkkiä (ensimmäistä olen itse kokeillut, mutten saanut onnistumaan. Pitäisi salmiakin olla puhdasta ja jauheen muodossa, löysin apteekista vaan pastillin muodossa, joten jouduin itse murskaamaan, ja tulos ei välttämättä ollut se, mitä piti tulla. Muistuttaisin myös, että ainakin tämä ensimmäinen kannattaa tehdä ulkona, sillä tämä aineyhdistelmä erittää salmiakista karmean hajuiset ammoniakkihöyryt. Muuten kämppä haisee ammoniakilta ja vahvasti.)

  2 osaa salmiakkia,
  3 osaa hienoa, kiteistä soodaa,
  6 osaa vettä: -30° C

  Ja yksi, mistä en voi mennä minkäänlaiseen takuuseen, sillä en ole kokeillut, syntyy seuraavasti:

  3 osaa kiteistä kalsiumkloraattia,
  20 osaa lunta = -40° C

  Kannattaa tiettyä varovaisuutta näitä yhdistellessä noudattaa, kuten yleensäkin kemian kanssa. En tiedä mahdollisista sivureaktioista, joten ei kannata luonnonvoimia aliarvioida, niin ei käy mitään kummempaa.

  Eihän tässä pommia olla rakentamassakaan, vaan jäähdytysnestettä, mutta esimerkiksi silmään en menisi näitä
  aineita laittamaan, eikä ikinä voi olla liian varovainen. 😉

  PS: Meniköhän vähän off-topiciksi?

 8. Kotikemiaa 🙂

  Helpoinhan se olisi esim nestemäisellä typellä/hapella.
  tosin saattaa siinä jo pullo/tölkki haljeta.

 9. SaNppa, saat helposti puhdasta salmiakkia laittamalla kupillisen suolahappoa ja kupillisen ammoniakkia lasilevyn päälle ja joku kupu päälle, vähän ajan kuluttua aineiden höyryt reagoi keskenään ja lasilevyn päälle kertyy puhdasta salmiakkia joka on aika hyvin makuista ilman lisäaineitakin 😀