Uusi White Stripes albumi kaupoihin myös USB-muistitikulla

Amerikkalainen White Stripes yhtye on päättänyt kokeilla uuden Icky Trump albuminsa levityksessä CD-levyn ja Ladattavien tiedostojen ohella myös USB-muistitikkua. Levy tullaan julkaisemaan kahtena eri muistitikkuversiona, joista toinen esittää rumpali Meg Whiteä ja toinen yhtyeen kitaristia Jack Whiteä. Kumpaakin tikkua tulee kauppoihin ainoastaan 3333 kappaleen rajoitettu erä, joten keräilijöiden kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä!

Hintaa 512 megatavun kokoiselle muistitikulle on määritelty $57,50. Musiikki on tallennettu tikulle Apple Losless formaatissa, eli kuuntelemiseen tarvitaan lisäksi iTunes ohjelma.

White Stripes muistitikkualbumeita on kaupan ainakin Yhdysvaltalaisessa kungfunation.com verkkokaupassa

Edellinen artikkeliElektroninen kivi, sakset, paperi -peli
Seuraava artikkeliOrangelta tuulivoima-laturi kännykkään

1 KOMMENTTI

 1. AARGGHHH 👿
  itunes.. Miksi juuri itunes 😥
  Olisihan laajemmin tuettujakin versioita ollut saatavilla kuin joku applen oma.. Vaikkapa .flac.. Tai vaikka ihan perinteinen .waw, eihän sekään nyt ihan huono ole. Kyllä nyt wawinakin mahtuu joku 12 kappaletta puoleen gigaan.. Siitä ei pitäisi olla kiinni. Mutta silti, miksi applen formaatti? Itunes riippuvuus on suurin ja ainut syy miksi en ole ostanut esim iPodia. Muuten soitin on loistava ominaisuuksiltaan ja muotoilultaan, mutta itunes pitää minut siitä erossa. Sen huonompaa soitin softaa kun ei löydy edes etsimällä.

 2. Sinänsä kyllä ihan hienoa, että artistit uskaltavat kokeilla uusia levitystapoja, mutta harkintaa saisi silti käyttää.

 3. Eiköhän tässäkin ole taustalla levy-yhtiöiden pelko, että nyt kun musiikki on muistitikulla, niin sitten alkaa piratismi rehottamaan.

  Ironista on, että edelleen jos ostat parin kympin CD-levyn, niin kopioiminen onnistuu. Sen sijaan, jos ostat viiden kympin muistitikkulevyn, niin kopiointi onkin estetty. Kuluttajan kannalta varsin epäedullinen asetelma siis.

 4. Täysin oikea toteamus Erkiltä. Ja täysin nurinkurista ajattelua levy-yhtiöiltä.

 5. Tää tekijänoikeusjuttu on ihan mielenkiintoinen. Levy-yhtiöt kehittävät cd-levyn, jota ei voi kopioida. Se johtaa siihen, että jos haluaa levyn kappaleet mp3-soittimeen, pitää biisit hakea netistä laittomasti. Joka taas johtaa siihen, että on yksi uusi piraatti. Ja kun on hakenut yhden levyn netistä, miksei sitten nappaisi paria muutakin.

  Ja kaikki sanovat, että artisti ei saa rahaa, kun levyt haetaan netistä. Voisin maksaa artistille levystä, mutta miksi pitää maksaa levy-yhtiölle ja jakeuyrityksille? Tietenkin siksi, että bändi ei olisi ikinä ilman levy-yhtiötä saanut musiikkiaan kuuluville.

  Entä jos kaikki artistit sirtyisivät välittämään musiikkiaan suoraan webin kautta ilmaiseksi kaikille? Jokainen lataaja voisi maksaa artistille haluamansa summan. Jos levystä ei pitäisi, voisi sen deletoida ja jättää maksamatta. Voiko musiikkia tai säveliä omistaa? Se on mielenkiintoinen kysymys.

 6. ”Levy-yhtiöt kehittävät cd-levyn, jota ei voi kopioida.”

  Mistähän lähtien cd-levyä ei oo pystyny kopioimaan? Itelle ei oo ainakkaan sattunu yhtään semmosta, muutamaa pilalle naarmutettua lukuunottamatta ja sadoittain oon niitä kopioinu lähinnä kirjastosta.

 7. No olihan niitä kopiosuojia yhteen aikaan.. Aika harvassa oli levyt joissa ei olisi jotain viritystä ollut. Mutta nyt se on ohi. Sonyn rootkiteista nousi sellainen kohu että suojaukset poistettiin. EMI oli viimeinen yritys joka käytti kopiosuojausta levyissään. Kritiikkiä ostajilta kuunneltiin kerrankin.

 8. Ja missähän sanotaan ylipäätään että nämä tikut tai niiden sisältämät tiedostot on jotenkin kopiosuojattu?
  Apple Lossless on nimensä mukaisesti häviötön formaatti ja sen voi tuosta vaan avoimen lähdekoodin ohjelmalla purkaa tavalliseksi pakkaamattomaksi WAViksi ja sitä kautta FLACiksi, MP3:ksi tai Ogg Vorbikseksi.
  Se, että jokin on toistettavissa iTunesilla ei automaattisesti tarkoita, että se on pilattu DRM-sonnalla.

 9. iTunes tosiaan hankaloittaa käyttöä, kun on niin pirullinen ohjelma. Mutta kysehän Applen valtapelistä. Joka tapauksessa idea kuulostaa mielenkiintoiselta, vaikka epäedullinen olisikin. Ja ovathan nuo tikutkin erityisen kivan näköisiä 🙂

 10. ”#
  heikkinen sanoi,

  Kesäkuu 15th, 2007 21.27

  No olihan niitä kopiosuojia yhteen aikaan.. Aika harvassa oli levyt joissa ei olisi jotain viritystä ollut. Mutta nyt se on ohi. Sonyn rootkiteista nousi sellainen kohu että suojaukset poistettiin. EMI oli viimeinen yritys joka käytti kopiosuojausta levyissään. Kritiikkiä ostajilta kuunneltiin kerrankin.

  Oisko niitten pitäny sitte estää kopiointi? Ja paskan marjat sanon mää 😀 Esti ehkä jotaki winblows media slayer ääliöitä, mutta ei asiansa ossaavia käyttäjiä.

 11. En väittänyt että kopionti olisi ollut mahdotonta. Totesin vain että levyissä oli kopionsuojausmenetelmiä. Olen myös tietoinen että ne suojaukset eivät kaikkia estäneet kaikkia kopioimasta niitä levyjä. Nyt suojauksia ei enää levyissä ole lainkaan, ainakaan levy-yhtiöiden lausuntojen mukaan. Eihän sitä kuitenkaan tiedä jos siellä kuitenkin joku rootkit tyylinen softa häärii kuuntelijan tietämättä..

 12. Hmm pakko sano että tämä on tuore idea mutta kerropa miten saisin kytkettyä tämän stereoihini 😀