Elektroninen kivi, sakset, paperi -peli

Tässä jälleen tuote, joka todellakin pistää miettimään, että miksi? Nyt on siis monen kiistan ratkaisijana tunnettua kivi, sakset, paperi leikistä kehitetty elektroninen versio, joka nappia painamalla arpoo yhden kyseisistä vaihtoehdoista näytölleen.

Saatavana Prankplace verkkokaupasta hintaan $8,89

Lähde: www.prankplace.com

Edellinen artikkeliKierrätetty ghettoblaster kaatopaikalta löydetysitä osista
Seuraava artikkeliUusi White Stripes albumi kauppoihin myös USB-muistitikulla

1 KOMMENTTI

 1. Mutta nyt ei voi itse aavistella mitä se kaveri laittaa ja päättää sen perusteella mitä itse tekee.. Tuo kun toimii siis täysin satunnaisesti. Pohjimmiltaanhan kivi, paperi, sakset on kuitenkin taitopeli.

 2. Kaikki laittaa ekana sakset. Paitsi jos ne ajattelee, että toinen ajattelee, että laittaa sakset, niin sitten ne laittaa paperin, paitsi jos toinen ajattelee, että toinen ajattelee, että toinen ajattelee, että laittaa sakset, niin sitten laittaa kiven. Eikö?

 3. Voisko joku kertoa lyhyesti, mutta kattavasti, mikä tämän pelin idea on? Mä olen kyllä nähnyt sitä pelattavan paljonkin leffoissa yms, mutta säännöistä tai muusta mulla ei ole hajuakaan.

 4. -> K

  Pelin kulku:
  —————-
  ”Pelin pelaamiseen ei ole olemassa yleismaailmallisia sääntöjä, mutta perusidea ja toteutus on pelin klassisessa versiossa poikkeuksetta aina samanlainen.

  Alkuasetelmassa kummallakin osanottajalla on yleensä käsi nyrkissä, ja he laskevat yhteen ääneen useimmiten ”Yksi … Kaksi… Kolme!” tai ”Än, yy, tee, nyt!”, samanaikaisesti ehkä tehden laskun rytmin mukaisesti tyhjiä lyöntejä synkronisointitarkoituksessa, ja viimeisen tavun aikana yhtäaikaisesti kämmenen asento muutetaan yhteen kolmesta asentovaihtoehdosta:

  * Kivi: käsi pidetään nyrkissä (kämmen muistuttaa kiveä)
  * Paperi: sormet suoriksi (kämmen muistuttaa paperiarkkia)
  * Sakset: Etu- ja keskisormi suoristetaan V-kirjaimen muotoiseen asentoon (kuvaavat saksien teriä)

  Pelin tavoitteena on saada itselleen vastustajan valitseman vaihtoehdon voittava asento. Voittaja ratkeaa seuraavan kaavan mukaisesti:

  1. Kivi voittaa sakset (kivellä voi rikkoa sakset eikä saksilla voi leikata kiveä)
  2. Paperi voittaa kiven (kiven voi peittää paperilla)
  3. Sakset voittaa paperin (saksilla voi leikata paperia)

  Mikäli molemmat saavat saman asennon, tilanne on tasapeli ja pelikierros uusitaan.

  Useimmiten pelataan vain yksi kierros, mutta etukäteen voidaan sopia, että voittaja ratkeaa esimerkiksi paras kolmesta tai paras viidestä -periaatteella.”

  [Lähde: Wikipedia http://fi.wikipedia.org/wiki/Kivi,_paperi_ja_sakset ]

 5. Kiitos 2k:lle.
  Mä todellakin olen laiska ja vaikka mulla onkin atk- ja internet-kokemusta melkein enemmän kuin laki sallii, niin ei vaan tullut mieleenikään etsiä sääntöjä netistä! Oppia ikä kaikki.

 6. Ei tuo peli ole mielestäni täysin sattumanvarainen ihmispelaajaa vastaan pelattaessa, vaan jonkun verran pystyy ehkä persoonasta riippuen aavistamaan mitä sieltä kädestä tulee. Eli elektroninen, täysin randomilla tuloksen arpova laite ei mielestäni voi korvata ihmispelaajia tässä tapauksessa..

 7. ei se suinkaan sattumaa ole. ainakaan aina.. pelailin eräänä päivänä kuusivuotiaan kanssa tätä ja ei vaatinut suurta älykkyyttä oppia lapsen logiikka. peli kulki noin kymmenen kierroksen ajan tähän malliin: (ensimmäinen kierros on usein aika pitkälti sattumaa!) laitoin kiven ja lapsi paperin. minä laitoin sakset ja lapsi kiven. minä laitoin paperin ja lapsi sakset. minä laitoin kiven ja lapsi paperin… etc. sitten vaihdoin taktiikkaa ja voitin joka kerta. 😀 lapsi pitäytyi edelleen omassa logiikassaan vaikka lakkasi voittamasta.