Testissä lentävä herätyskello

Tällä kertaa sivujen tuotetestiin on päässyt tuote nimeltään lentävä herätyskello. Lentävä herätyskellon ei tosin varsinaisesti lennä kokonaan ilmaan, kuten tuotteen nimi antaisi ymmärtää. Tämän sijaan lentävä herätyskello laukaisee ennalta määrättyyn aikaan tähän asemoidun propellihyrrän, joka sitten sinkoilee huoneen ilmatilassa villisti herätyskellon huutaman sireenin tahdittamana.

Herätyskellon käyttöön ottaminen oli varsin yksinkertaista. Paristot sisälle ja kello aikaan. Valitettavasti kello näyttää ajan ainoastaan Jenkkien suosimalla AM/PM asteikolla, eikä tätä ole siis mahdollista vaihtaa 24h näyttöön. Paristokansi suljetaan tiukasti erittäin pitkällä ruuvilla, minkä tarkoitus selvisi myöhemmin kelloa kokeiltaessa.

Aamulla kellon yleishälytystä muistuttava sireeniääni ei anna armoa. Ensimmäiset kymmenen sekuntia herätyksen käynnistymisestä kuluu ihmetellessä kirjaimellisesti, että missä palaa? Kun melun lähde on onnistuneesti paikallistettu, lähden tietysti sammuttamaan kelloa. En kyllä varmasti ala mitään propellia etsimään aamuseitsemältä ympäri huonetta. Vaan kellopa ei sammukaan ilman tästä poislentänyttä hyrrää. Tämän jälkeen alan repiä laitteesta paristoja, mutta paristot on tietty ruuvattu tiukasti kiinni laitteen uumeniin. Kyseessä on todella pirullinen laite. Sitten ei auta, kun hakemaan laitteen kaipaamaa lentohyrrää, joka löytyykin lopulta makuuhuoneen kirjoituspöydän takaa. No, ainakin olin sitten herännyt.

Itse olen aamuisin henkisesti sen verran herkässä tilassa, että kyseisen kaltainen laite olisi seuraavana aamuna melko varmasti muuttunut aidoksi lentäväksi herätyskelloksi, lentokohteena ollen ikkunasta häämöttävä asfaltoitu kadun pinta. Laite kuitenkin sopii epäilemättä enemmän masokistisia taipumuksia omaavalle laitefriikille varsin mainiosti!

Pistepuntari antaa tälle laitteelle kaikesta huolimatta arvosanaksi 3,5/5. Kenties vika oli tässä tapauksessa kuitenkin käyttäjässä – ei laitteessa

Laitteen testiä varten toimitti Pulju.net verkkokauppa. Lentäviä herätyskelloja on myös kaupan Puljussa hintaan 35,- Euroa (linkki tuotesivulle). Seuraavan jälkeen vielä video lentävän herätyskellon toiminnasta käytännössä.

Edellinen artikkeliSony PSP ja Playstation 3 konsolin Remote Play -toiminto
Seuraava artikkeliEn korjaa tietokonettasi -paita

1 KOMMENTTI

  1. Turhuuksien turhuus 🙂

    Ilmeisesti propelli ei kuitenkaan liian kauas lennä laittaasta, sen pitäisi olla kallellaan jotta aamusta saataisiin vielä tuskallisempi.

  2. onhan noita myös toisenlaisii, kuten semmonen joka piiloutuu aina eripaikkaan renkaitten avulla 😀 tuo voi olla tehokas jos tarvitsee nousta normaalia aikaisemmin ja pukkaa sammuttamaan normaalisti herätyskellon 🙂

  3. saman asian ajaa jo kännykkäki kuhan pistät jonneki mistä joudut kaivamaan sen, esim sängyn alle tai sohvan taakse

  4. Jea, mutta siitähän tossa onkin kyse; Heräämisestä! Se on suunniteltu juttu toi et sitä ei löydä. Siis onko se näin että se nousee aina uudestaan ilmaan ja vaihtaa paikkaa? Sellanen ois ilkee 😀 Ja joo, ikävä toi ettei paristoja saa helposti irti 😛 Hyvähän laite toi on, ja kuitenkin yli puolet pisteistäkin onneksi sai. Ei kyllä minullekkaan sopisi tuollainen, vaikka herääminen vähän vaikeaa onkin.. Tyydyn kännykkääni joka soittaa joka aamu noin seitsemän aikaa Dannyn ihanan aamun 😀