Sony PSP ja Playstation 3 konsolin Remote Play -toiminto

Tuossa jokin aika sitten ”hairahdin” hankkimaan heräteostoksena Sony PSP pelikonsolin tarjouksesta hintaan 99,- Euroa. Yksi motiivi hankinnalle oli kiinnostus siihen, kuinka käsikonsoli pelaa yhteen Playstation 3 konsolin kanssa. Tässä siis muutama ensivaikutelma laitteiden yhteistoiminnasta.

Tosin kun taisin aiemmin mainita (ja luulla), Playstation 3  ei toimi Sonyn kehittämän LocationFree Playerin keskusyksikkönä. LocationFree Player mahdollistaisi videon, kuvien ja musiikin kuuntelun PSP konsolin kautta missä tahansa W-Lan verkon alla. Tämän sijaan PS3 ja PSP kommunikoivat yhdessä ”Remote Play” nimisen ominaisuuden kautta. Ominaisuudella voidaan käytännössä ohjailla PS3 konsolia käsikonsolin kautta ja päästä käsiksi tämän kovalevylle tallennettuun sisältöön suoran W-lan yhteyden avulla.

Vaikka pelien pelaaminen ja Blu-Ray elokuvien katselu ei etäyhteyden kautta onnistu, niin remote play -toiminnon ja omalla kotikoneella pyörivän mediaserver softan kautta voin esimerkiksi käyttää PSP:tä langattomana musiikkisoittimena, jonka kautta pääsen käsiksi kaikkiin koneelleni tallennettuihin MP3 kappaleisiini missä tahansa kotiverkon kantaman piirissä

Hyöty tästä on toki vielä rajattu. Toivotaan kuitenkin, että Sony jossakin vaiheessa sisällyttää PS3 konsolin toiminnallisuuksiin myös varsinaisen LocationFree ominaisuuden. Tällöin PSP konsolilla olisi mahdollista kuunnella esimerkiksi kaikkia kodin MP3 kappaleita töissä toimiston oman W-Lan verkon avulla.

Japanissa ja Yhdysvalloissa Sony myy myös Playstation Online palvelun kautta Playstation 1 pelejä, jotka on mahdollista siirtää PSP konsolin muistikortille pelailua varten. Tätä ominaisuutta ei valitettavasti ole vielä Euroopassa saatavilla, mutta toivotaan tähänkin parannusta mahdollisimman pian!

Edellinen artikkeliPosh Tots tarjoaa hienoja lastensänkyjä
Seuraava artikkeliTestipenkissä lentävä herätyskello