beerbottle-heater.jpg

Kiinalainen viljelijä Ma Yanjun, Qiqiaon kylästä halusi tarjota äidilleen lämpimän suihkuveden. Tätä varten hän kehitti järjestelmän, jossa 66 pulloa täytetään vedellä ja lämmitetään auringossa. Pullot ovat kytketty toisiinsa siten, että vesi virtaa jokaisen kautta. Lämmintä vettä riittää jokaiselle perheen kolmelle jäsenelle päivittäin. Kymmenen kylän muuta perhettä on jo ottanut mallia ja rakentanut vastaavanlaisen vedenlämmittimen.

Lähde: http://www.ananova.com

Edellinen artikkeliEpäonnistuneita logoja
Seuraava artikkeliLaite elokuvateatterin yleisön valvontaan

1 KOMMENTTI

 1. Joskus näin ulkomailla vastaavan ratkaisun, jossa talon katolle oli asennettu musta vesisäiliö, joka lämpisi auringossa.

 2. Samat vesipatterit mitkä lämmittää taloa kun maalaa mustaksi ja laittaa katolle lämpökeräimiksi saa myös kohtuu edullisesti tehtyä.
  Vielä jos lasista tekee suojan ympärille siten ettei tuuli tai ylensäkään ilma pääse kiertämään jäähdyttävästi niin saakin jo varoa ettei vesi kiehahda pouta kelillä.

  Itse tullut käytettyä vanhaa painesäiliötä mustaksi maalattuna veden lämmitykseen..

 3. Meilläkin oli aikoinaan musta painesäiliö lämmittämässä vettä. Kasvimaan reunalla tosin. Kyllä se oli harvinaisen tehokas härkkeli, kun ottaa huomioon että lämmittävään pinta-alaan suhteessa oli aika suuri määrä vettä.

 4. Esimerkiksi Turkissa koko veden lämmitys hoidetaan noin, jokaisella katolla on aina vahintään kymmenen isoa mustaa tankkia.

 5. Tuossa olisi jotain, josta kaikkien kannattaisi ottaa oppia. Käyttöveden lämmitys vie kuitenkin tavallisesti niin paljon energiaa ja esimerkiksi Suomessa aika moni käyttää lämmittämiseen fossiilisia polttoaineita kuten öljyä tai sitten sähköä, joka on tuotettu milloin milläkin energialähteellä.

  Tuo on siksi niin hyvä, että se on rakennettu kierrätysmateriaaleista.

 6. Suurin osa Suomessa tarjoiltavasta kuumasta vedestä lämmitetään ns. hukkalämmöllä.

 7. Jus jou. Suurin osa kuumasta vedestä lämmitetään hukkalämmöllä, mutta suurin osuus kotitalouksissa kulutettavasta sähköstä menee veden lämmitykseen. Ensin tuotetaan hurjasti hukkalämpöä, että saadaan muutama kilowattitunti sähköä aikaan. Sitten tuo sähkö muutetaan lämmöksi. Näin järkevästi toimii ihmiskunta.