Yhdysvaltalainen keksijä nimeltään John Kanzius yritti keksiä radioaaltoihin perustuvan metodin syövän parantamiseksi. Metodia kehittäessään John kuitenkin huomasi, että hänen laitteensa avulla oli mahdollista sytyttää tavallinen suolavesi palamaan. Koskahan siis näemme ensimmäiset suolavedellä kulkevat autot liikenteessä?

Edellinen artikkeliWienin vihannesorkesteri soittaa ainoastaan vihanneksista tehdyillä instrumenteilla
Seuraava artikkeliViikkokysely: millä henkilöautot kulkevat 50 vuoden päästä?

1 KOMMENTTI

 1. Ois aivan mahtava homma jos toillanen saatais käytäntöön esim autoissa

 2. Aika siis hyvä juttu.Vaikka nyt onki jo keksitty vety autot nii eihän ne oo edes ns ”vesiautoja” ja tollasta suolavettähän riittää mielinmäärin että eiku vaan merestä ammentamaan sitte ku autoa pitää tankata..:D

 3. Mahtaakohan toi tuottaa vähemmän energiaa kuin mitä se kuluttaa hajottaessaan vettä vedyksi ja hapeksi.

 4. Ei taida tulla liikenteeseen, sillä mikä/kuka liikemies haluaa tuon autoihin? Ei meinaa ole varmaan paras bisnes myydä suolavettä.

 5. Nää uutiset on kyllä aina yhtä hauskoja… Moottori kuulemma pyörii ”vain suolavedellä”.. jos näin on nii haluaisin nähdä ton paikassa jossa ei ole verkkovirtaa.

  (Vihje: se luultavasti kuluttaa enemmän energiaa sen säteilyn tekemiseen ku liekistä syntyy)

 6. En usko että tuo tuottaa lainkaan energiaa. Mitäköhän on koko systeemin reaktiotuotteena? Vettä? Vesi -> vesi ei vapauttane liiemmin energiaa.

  Selityksen perusteella vaikuttaisi että suolaveteen tulee pyörrevirtoja radioaaltojen vaikutuksesta, jotka sitten erottavat vedyn ja hapen. Nämä sitten palavat, jolloin vapautuu täsmälleen sama energia joka radioaaltoihin on laitettu.

  Tosin ohessa suola poistuu vedestä, johon siihenkin kuluu energiaa, sillä muutenhan systeemin entropia pienenisi.

  Ihmeellistä jos ei tutkija itse tätä ole huomannut. Jos asia on toisin, joku voisi kertoa mikä tuossa on reaktiotuotteena.

 7. Luulis nyt että tuotakin olisi uutisissa hehkutettu vähintään viikon putkeen kun ilmasto-asiat ovat muutenkin nostettu pöydälle. Eli mitäpä tähän nyt sitten sanoo, ehkäpä ne miettii seuraavat 5 vuotta mitä siinä reaktiossa tarkalleen tapahtuu ja sit jos siitä voi saada oikeasti jotain järkevää aikaseksi ni sit nostetaan päivän uutiseksi.

 8. Onhan tämäkin vedellä toimiva auto keksitty, mutta kyseinen keksijä teki patentin ja sen osti USA:n hallitus armeija/sotakäyttöön. Edelleenkin USA haluaa hyötyä öljystä ja sen tuottamasta rahavirrasta, jotenka ei tuollaista vedellä toimivaa auto tulla näkemään.

 9. Miten typeriä noi jenkit on… Eihän tuossa ole ”keksitty” yhtään mitään. Laite joka tekee vedestä vettä? Kyllähän se näennäisesti on vakuuttava sellaiselle, joka asiasta ei mitään tiedä. ”Wau, vesi palaa!”

  Radioaalloilla ensin hajoitetaan vesi hapeksi ja vedyksi. Sitten vety sytytetään palamaan ja palamistuotteena syntyy vettä. Alku- ja lopputuote ovat samat, energiaa ei vapaudu!

  Veden hajoittamiseen vedyksi ja hapeksi kuluu sama energia kuin sen palaessa vapautuu. Ideaalitilanteessa energiantuotto on siis 0. Radioaaltoja säteilevän laitteen hyötysuhde ei kuitenkaan ole 100%, joten käytännössä tuo systeemi vain kuluttaa energiaa.

  Auton saa siis kulkemaan suolavedellä. Tosin se vie aivan helvetisti sähköä.

 10. Kuten sanottua – veden hajoittaminen (H2O) vedyksi (H) ja hapeksi (O) on ollut jo pitkään mahdollista mm. elektrolyysin avulla, MUTTA energiaa on aina mennyt enemmän kuin vedyn polttamisesta on saatu (Energia veden hajoittamiseen plus hukkaenergia). Kyseistä energiaa ei siis ns. ”synny tyhjästä”, vaan se otetaan verkkovirrasta tässä suhteessa.

  Energiakriisiin ratkaisua ei siis ole tällä odotettavissa, ainoastaan energian siirto väliaineesta toiseen voi helpottua – toisinsanoen, vetyautot, joihin vety (energiankuljetin) on erotettu ko. metodilla tai esim. elektrolyysillä sähkövirtaa käyttäen, jonka sähkövirta on otettu aurinkovoimalla tai muulla halvalla ja puhtaalla energianlähteellä voi olla tulevaisuuden ratkaisu.

  Ideoita on jo ollut: Esimerkkinä päiväntasaaja täyteen aurinkopaneelia, sähkön siirto merenrantaan jossa merivesi hajoitetaan ja jonka vety lähetetään käytettäväksi polttoaineena = Lähes puhdasta energiaa.

 11. odotan kyllä innolla tän tyypin ratkasua syöpään jos ”ratkasu” energiaongelmaankin oli näin merkittävä

 12. Onhan tuolla käyttökohteita köyhissä maissa jos tuosta ei autolle moottoria saada

 13. Radiomastojen yhteyteen vaan suolavesitankkeja ja laitteisto joka kerää vedyn talteen. 😀 Eräänlaista hyötyenergiaa.