clipboard12.jpg

Hollantiin, Hilversumin Amsterdamin lähiöön, ovat arkkitehdit Willem Jan Neutelings ja Michiel Riedijk suunnitelleet tämän pop-taidetta sivuavan ääni ja kuva -mediatalon. Yhdessä 65-vuotiaan Jan Drupsteen -nimisen taiteilijan kanssa värjättyihin ikkunalaseihiin ikuistettiin tunnettuja kuvia Hollannin televisiosta. Lasit sävytettiin tietokonetta apuna käyttäen.

Lopputulos on lähes hypnoottinen. Kuvat ovat juuri ja juuri tunnistettavissa tietyistä kulmista. Tämä luo rakennuksen ulkoasusta aivan kuin hieman epäselkeitä muistikuvia TV-historian tapahtumista. Samalla saattaa syntyä mielleyhtymiä nykyisestä median ja Internetin tuottamasta kuvatulvasta.

Tässä olisi esimerkki erittäin piristävästä vaihtoehdosta Suomen harmaalla lasilla vuorattuihin uudisrakennuksiin etenkin pääkaupunkiseudulla. Sanomatalo on yksi vuosituhannen vaihteen arkkitehtuurin kulmakivistä, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Tästä vinkkiä vaikka tulevaan musiikkitaloon!

Lähde: http://www.nytimes.com

Edellinen artikkeliTyylikäs TV-baarikaappi-yhdistelmä
Seuraava artikkeliWienin vihannesorkesteri soittaa ainoastaan vihanneksista tehdyillä instrumenteilla

1 KOMMENTTI

  1. Aika irstaan kirjava, joku hieman neutraalimpi olisi mielestäni parempi. Vaikka liukuväri talon nurkasta toiseen. 🙂

  2. Tiesittekö, että sanomataloon törmää useita lintuja päivttäin ja ne kerätää kerran viikossa roskiin. Siinäpä hauska alku työpäivälle kun joku kottarainen läsähtää päin ikkunaa ihaillessa Töölönlahden maisemaa. Jotain pieniä asioita jää aina arkkitehdeiltä huomioimatta..

  3. Hieno minusta, vaikka onkin räikeä. Kyllä tollasta aina harmaassa kaupungissa kattoo mieluummin kun tavallisia betoni- ja peili-ikkunavirityksiä.