psp_3647_1745_cut_b_lg.jpg

Marsin kiertoradalla oleva tiedustelusatelliitti HiRISE kuvasi tämän luolan suuaukon. Tutkijaryhmä on aiemmin havainnut Mars Odyssey THEMIS -satelliitin ottamista kuvista Marsin pinnalla seitsemän luolaa muistuttavaa kuviota. Nyt tutkitaan, mikä tai mitkä niistä olisivat sisäänkäyntejä oletettuun Marsin maanalaiseen luolastoon.

Uudessa kuvassa toivottiin näkyvän luolan sisään, mutta ilmeisesti luola on niin syvä ja laaja, että valoa ei yksinkertaisesti heijastu ulos. Kameraa yritetään säätää herkemmäksi. Toisaalta valon osuessa luolan reunaan, näkyy selkeästi, että kamera on onnistuneesti tallentanut reiän reunojen muodot. Tämä tarkoittaisi sitä, että luolan sisuksesta tuskin saadaan nykyisillä laitteilla enempää tietoa ja toisaalta sitä, että luola on erittäin suuri. Tiedemiehet etsivät tällä hetkellä samantyyppisiä luolia Maan pinnalta vertailun vuoksi.

Lähde: http://planetary.org

Edellinen artikkeliHerätyskello korvanapissa
Seuraava artikkeliHintavihje: Sony PSP Value Pack hintaan 99,- Euroa

1 KOMMENTTI

 1. Ja eikun retkikuntaa luolastoon. Tuolta saattaisi kenties löytyäkin jotain mielenkiintoista, tosin ei ainakaan pieniä vihreitä miehiä.

 2. Muistaakseni joku avaruusolento/humanoidi-kontaktina ollut väitti aikoinaan, että Marsissa nimenomaan on elämää maan alla. Marsista on myös paljon muita kuvia, jotka viittaavat tähän, mm. se päänmuotoinen ”rakennelma”, sekä pyramideja, jotka ovat samassa linjassa toisiinsa nähden, kuin maassakin…

 3. Hämmentävä löytö. Luulisi sieltä nyt jotakin valoa kajastavan, mutta kun ei.

 4. ööh, musta toi näyttää lähinnä että joku olis vaan kuvannu reikää paperissa…

 5. No jospa kyseessä ei olekkaan valokuva vaan tietokone malli 😉
  Olisihan tuo ihan siistii tietää mitä tuolta montusta löytyy, jäätä, metalleja, kaasuja, pieniä eliöitä niiku bakteereita tms. sillä onhan maastakin löydetty mikrobeja jotka on täysin itseriittosii, eivät tarvi ees aurinkoo 🙂

 6. Miksei se vain olisi suurehkon asteroidin törmäyspiste joka on jättänyt niin syvän montun että sieltä ei valo heijastuisi pois. Olisi toki mielenkiintoista saada tarkempia kuvia.

 7. Nykysuomen perussanakirjassa vuodelta 97 sanotaan luolasta seuraavaa: ”suurehko maanalainen (t. lumen t. jäätikön sisässä oleva) onkalo.”

 8. Righardille ja kaisamaisalle: no onhan siellä noita jäätiköitä, vai?

 9. Toukka:
  On siellä jäätiköitä.
  Löytyivät tässä kuukauden sisällä muistaakseni..
  Ja jäätä on vieläpä siinä määrin että jos se sulaisi, niin vettä riittäisi neljän metrin kerros koko planeetan pinnalle.
  Näin muistelen telkkariuutisissa kerrotun..

  Aika ihmeellistä että nekin vasta nyt huomattiin, vaikka siellä on kaiken näköistä härveliä lennellyt jo vuositolkulla haravoimassa maastoa..
  Tai sitten eivät vaivautuneet kertomaan aikaisemmin.

 10. nyt on löydetty elin kelpoiselta vyöhykkeeltä (exo)planeetta nimeltä gliese 581 c. se löyty 24.huhtikuuta. pinnan lämpötilaksi on laskettu -3-40 celsiusta. se sijaitsee 20,4 valovuoden päässä maasta. vielä ei ole tietoa onko siellä vettä, mutta mikäli on, on elämäkin varsin mahdollista.lisää titoja löytyy wikipediasta osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Gliese_581_c

 11. Vai on Marsin kelpoiselta vyöhykkeeltä löytynyt elin? Tässäpä todiste elämästä.

 12. Tai ohimeno matkalla avaruus oliot ovat pystyttänyt kaivoksen ja kaivoksen rakennelmat ovat ajan saatessa rapistunut mutta kaivoksen suu aukko on enää jäljellä