Viime viikon viikkokyselyssä oli aiheena, minkä alan teknologian uskotaan muulistavan elämäämme lähitulevaisuudessa. Suurin osa lukijoista, eli peräti 45% uskoo, että nanoteknologia on se suurin juttu lähitulevaisuudessa.

Kyselyn muut tulokset ovat seuraavat:

 • Nanoteknologia 317 ääntä, eli 45% kaikista äänistä
 • Geeniteknologia 79 ääntä, eli 11% kaikista äänistä
 • Bioteknologia 65 ääntä, eli 9% kaikista äänistä
 • Robottiteknologia 59 ääntä, eli 8% kaikista äänistä
 • Sotateknologia 52 ääntä, eli 7% of kaikista äänistä
 • Avaruusteknologia 34 ääntä, eli 5% kaikista äänistä
 • Joku vielä löytämätön teknologian ala 33 ääntä, eli 5% kaikista äänistä
 • Lääketeknologia 26 ääntä, eli 4% kaikista äänistä
 • Tietoliikenneteknologia 23 ääntä, eli 3% kaikista äänistä
 • Jokin muu 15 ääntä, eli 2% kaikista äänistä

Yhteensä ääniä annettiin: 703

Tämän viikon kyselyssä on siis aiheena:

n

{democracy:30}

Mainos:  Sega Megadrive pelikonsoli jälleen tuotannossa – tuo kaikki vanhat klassikkopelit jälleen henkiin! Superkauppa.fi

Edellinen artikkeliLasten piirroksilta näyttävä huonekalusarja
Seuraava artikkeliPhaselator 2 – Lauseita tulkkaava laite

1 KOMMENTTI

 1. PC on paras pelikone.mikään konsoli ei kykene samaan suorituskykyyn kun kunnon PC

 2. No puuttuuhan tästä myös mm. c64 ja amiga. Mutta eihän ne ookkaan pelikonsoleita. Mutta mites sitten flipperi. Onko se pelikonsoli vai mikä? tai pajatso?

 3. Niin, tässä on varmasti se fundamentaalinen ero, että ajatellaanko tietokoneen olevan ensisijaisesti pelikäyttöön ja pelikonsolin pelikäyttöön, vai ei.

  Itselleni tietokone on työväline ja pelikonsoli puolestaan pelikone.

  Tietokoneella pelaamisessa on käsittääkseni myös se huono puoli, että jos haluaa ne uusimmat ja parhaat grafiikat, joutuu konetta päivittämään kerran vuodessa.

  Lisäksi vaikkapa Pleikkari kolmosen 650,- Euron hinta on halpa, jos verrataan tykkiä peli PC:tä, johon saa helposti 1500,- upotettua.

 4. Tuon PuuCeen kanssa vähän riippuu millaisista peleistä tykkää. Jos ei 1st person shootterit, strategiat tai nettiropet kiinnosta, on PC aivan yhtä tyhjän kanssa pelikoneena. Ei siinä auta vaikka olis sata kertaa konsolia nopeampi tietokone, jos ei sille tule yhtään kiinnostavaa peliä. Jos taas edellä mainitut genret ovat lähellä sydäntä, on tietokone varmasti parhain pelikone.

  Kaikkien aikojen parhain pelikonsoli? Eiköhän se Peliasema ykkönen ole. Sitä ennen konsolit olivat vain lasten leluja.

 5. Wii on paras, kerrankin jotain uutta eikä niitä samoja vanhoja ohjaimia ja pelejä.

 6. ”#
  zxxi sanoi,

  Toukokuu 17th, 2007 17.19

  Tuon PuuCeen kanssa vähän riippuu millaisista peleistä tykkää. Jos ei 1st person shootterit, strategiat tai nettiropet kiinnosta, on PC aivan yhtä tyhjän kanssa pelikoneena. Ei siinä auta vaikka olis sata kertaa konsolia nopeampi tietokone, jos ei sille tule yhtään kiinnostavaa peliä. Jos taas edellä mainitut genret ovat lähellä sydäntä, on tietokone varmasti parhain pelikone.

  Kaikkien aikojen parhain pelikonsoli? Eiköhän se Peliasema ykkönen ole. Sitä ennen konsolit olivat vain lasten leluja.”

  Eiköhän se tietokone ole edelleen se alusta jolle julkaistaan kaikkein monipuolisemmin pelejä ja jolle tulee myös kaikki marginaalipelit. Joku harrastelija niitäkin kyhää. Eli sanoppas minkä genren pelejä ei tietokoneelle saa?

 7. Mieluummin 650€:n PS3, kun yli tuhannen euron tietokone 😀
  PC EI OLE PELIKONE!!! Ainakaan pelikonsoli ;D

 8. Mieluummin 650€:n PS3, kun yli tuhannen euron PC 😀
  PC EI OLE PELIKONE!!! Ainakaan pelikonsoli ;D

 9. Sigma,
  Heti tulee mieleen kaikki beat em upit ja tappelupelit. Eipä ole Mortal Kombatin tai Soulcaliburin haastajia PC puolella juuri näkynyt. Lisäksi konsolipuolella löytyy todella paljon ysittäisiä huippupelejä -ja pelisarjoja joita ei tietokoneella pääse koskaan kokemaan. Löytyy niitä killer-pelejä myös tietokoneelle, mutta ne ovat kaikki juuri niitä FPS:iä, RTS:iä ja MMORPG:ja, tai vaihtoehtoisesti joitakin surkeita käännöksiä hyvistä konsolipeleistä.

  Niitä lukuisia marginaalipelejä ja harrastelijoiden kyhäelmiä ei mielestäni voi asettaa samalle viivalle mainstream julkaisujen kanssa. Määrä ei korvaa laatua.

 10. Tuomi vaan sanoi,
  ”Mieluummin 650€:n PS3, kun yli tuhannen euron tietokone 😀
  PC EI OLE PELIKONE!!! Ainakaan pelikonsoli ;D”

  Noh mielummin minä maksan sen tuhannen euroa kuin 650€ jostain möhlöstä ps3 jolla voi vain pelata ja katsoa elokuvia. Aina pc pelaamisen yhteyteen otetaan päivittämis rumba, mutta itse olen maksanut pikkaisen yli 1000€ eikä ole vielä 1,5vuoteen yksikään peli pistänyt konetta kyykkyyn. Ja vielä parempi asia Pc pelaamisessa on pelien hinta kun uuten Pc peli maksaa n. 50€ jos ostaa ihan itse liikeestä eikä netistä ja netissä hinta on yleensä 10€ halvempi ellei enemmänkin. Konsolilla saat maksaa n. 20€ enemmän samasta pelistä joka Pc: llä maksais 20€. Ja onhan siinä Pc: ssä vielä se hyvä puoli että sillä voi mm. katsoa elokuvia (kuten konsoleilla), tehdä töitä, käydä netissä yms. vastaavaa ja jos joku sanoo, että konsoleilla voi käydä netissä niin melko lapsen kengissä ne on Pc: hen verrattuna.

 11. Tässä nyt varmasti kannattaa tehdä niin, että ne jotka haluavat pelailla tietokoneella, niin ostavat sitten sellaisen. Ne jotka puolestaan haluavat pelikonsolin, niin hankkivat sitten pelikonsolin.

 12. …….pc ei ole pelikonsoli piste ja tiedoksi tulkoon sekin että ps3 ja ps2 luetaan tietokoneeksi koska niihn pystyy asentamaan linuxin. tämä jonkun ihme verotus systeemin takia. mutta xbox360 ftw piste

 13. Applepie, mistäs lähtien PS2:lle on voinut asentaa linuxin? Eikä PS3:sta lueta tietokoneeksi vaikka siihen linuxin pystyykin asentamaan.

 14. Näitä kun luki niin ei voinut kuin huokaista ja heti tulla hieman ”pätemään” ;F

  PS3, PS2, GC, XBOX ja XBOX360 ovat kaikki pelikonsoleita, vaikka niihin pystyykin käyttöjärjestelmän asentamaan.
  Itsellä esim. boxissa ollut linux ja xbmc jo viimiset 3-4 vuotta.

  On ne kuitenkin _ensisijaisesti_ tehty pelaamista varten ja tämä käyttis systeemi vasta jälkeenpäin kehitetty.

  Ja PC:hän ei ole pelikonsoli kuten tuossa kymysyksessä esitettiin ”Mikä on mielestäsi paras kodin PELIKONSOLI kautta aikojen?”

  Mutta jooh..mielipiteitähän tähän pitää heitellä ja niitähän täältä löytyykin.

 15. Ainiin!
  Vastasin XBOX tuohon sillä pelitän sillä myös näitä legendaarisia NES:in ja SNES:in, Nipa 64:sen, Genesiksen ja PSX:n romeja ^^