gps_snitch.jpg

Kyseessä on pokkarin kannen kokoinen läpyskä, jossa on GPS-paikannin, GSM-antenni ja SIM-kortti. Tällainen paketti on tarkoitus piilottaa autoon, kun sen jättää parkkiin. Laite voidaan ohjelmoida siten, että se aktivoituu lähtiessään liikkeelle. Tällöin se lähettää tekstiviestin käyttäjän ennalta määrittämään numeroon. Web-sivulta voidaan seurata paikantimen liikkeitä.

Tuli kyllä mieleen, että varmaan tällaista voisi käyttää myös vaikoilutarkoituksiin. Ainakin elokuvissa aina laitetaan se pikkuinen kotelo, jossa on punainen valo, auton pohjaan kiinni. Kertokaapa joku, olisiko tällainen seuranta laillista.

Hintaa laitteella on $399,99 ja sen päälle vielä palvelun kuukausimaksut.

Lähde: http://gps-snitch.com

Edellinen artikkeliAtlantti ylitetty aurinkoenergialla
Seuraava artikkeliMattoluistimet

1 KOMMENTTI

 1. GPS painkantimella toisen seuraaminen salaa on laitonta. Tokihan tuota voi käyttää myös laillisiin tarkoituksiin.

  Hmm.. Olettaisin, että oman autoa ja sitä ajavaa autovarasta saa seurata tuollaisella.

 2. Niin. Vaikka eiväthän autovarkaat ole varkaita. He vain tekevät luvattoman käyttöönoton. Kait sitä omaa omaisuuttaan saa seurata. Ainakin luulisi.

 3. Kallista, niin kallista. Eiköhän tästäkin kehitetä vielä halvempi ja kuukausimaksuton versio, jonka avulla auton sijaintia voi seurata vaikka omalta kannettavalta netin välityksellä…

 4. Jyrki:

  Varkaaksi auton luvaton käyttöönottaja muuttuu heti kun hän joko selvästi omii auton tai yrittää myydä sitä eteenpäin.

 5. Kyseinen Laitteen käyttö suomessa.

  Suomessa jos aiot asentaa kyseisen seuranta laitteen autoosi tulee sinun Ilmoittaa Käyttäjälle että autossa on seuranta laite. Ilmoituksen voi tehdä liimaamalla näkyvään paikkaan esim koje laudalle tai ikkunaan ilmoitus että auto on varustettu GPS seurantalaitteella.

  Mikäli auton luvaton käyttäjä huomaa ilmoituksen eikä voi kiistää että ei ole huomannut ilmoitusta on hän ollut tietoinen Kyseisestä laitteesta ja tällöin hänellä ei ole oikeutta nostaa Syytettä tai saada korvauksia siitä että häntä seurattiin gps laitteella.