Perhosentoukka puun pinnalla

Kenties olen aikoinani nukkunut liian monen biologian tunnin ajan, mutta tämä Eteläisessä Saksassa järven rannalla tehty havainto laittoi ainakin itseni hämmennyksen valtaan.

Järven rannalla kasvanut puu on siis kokonaan hämähäkin seittiä muistuttavan harson peitossa. Harson alla ja päällä mateli varmasti kymmeniä tuhansia perhosen toukkia muistuttavia elikoita. Toukat olivat ainoastan tämän yhden puun kimpussa.
Valtaavatko mutanttiperhosentoukat planeettamme, vai mistä on kysymys?

Video puusta alla.

Edellinen artikkeliVesinäytteitä Kiinan joista
Seuraava artikkeli50 eniten erikoistehosteisiin vaikuttanutta elokuvaa

1 KOMMENTTI

  1. Eiköhän kyseessä ole tuomenkehrääjäkoi. Samainen ilmiöhän oli varsin voimakkaan suomessakin viime kesänä, vielä on omassa pihapuussakin hieman harsoja jäljellä.

  2. juu eihän tuo oo ees paljo, turus yhes paikka oli noin viis puuta ja niis oli viel enemmän.

  3. Kuvasin digipokkarillani moisia ötiäisiä männeenä kesänä lähikuvina. Inhan näköisiä olivat, mutta niitä oli huomattavasti vähemmän ja niiden ”pesä” oli nokkospensaassa.

  4. Suomessahan oli kahtena edellisvuonna ihan helkutisti noita tietyillä seuduilla, jossa oli tuomia, kaikki puut harsossa ja paksussa toukkameressä

  5. Joo niinku makke sanoikin niin Turussa ainakin tuolla Elysee-arenan lähellä oli siinä joen varressa aika hemmetisti noita. Ja about 7-8 vuotta sitten samaisessa mestassa oli melkein koko metsä harson peitossa.

  6. niin eikös nuo jossain syöny about kokonaisii metsiä…näytti muuten siisteitä kuvat niistä metsistä koksa nehän oli kun suoraan jostain kauhuelokuvasta 🙂