Tässä Japanista lähtöisin olevassa videoklipissä on jotakin todella kiehtovaa. Sen lisäksi, että videolla esiintyvä akrobaatti on taitava, joka jo sinällään on miellyttävää katseltavaa, koko asetelman on mielestäni äärimmäisen hienosti toteutettu.

Videolla kilpailee vain yksinäinen atleetti vastassaan kylmä, mahdottomalta vaikuttava massiivinen metallikonstruktio. Koko ajan vaikenevat esteet luovat tilanteelle painajaisunenomaisen tunnelman kujanjuoksusta, jossa yhden selvitetyn esteen jälkeen edessä on aina seuraava, entistäkin haastavampi koetus.

Saattaa olla, että suunnittelun lähtökohtana on ollut hakea konsolipelimaailmasta tuttua tasohyppelyä allegoriaksi ohjelmalle pelihullua kansaa innostamaan, mutta toteutus on kyllä poikinut jotakin paljon hienompaa. Ainakin itse tunsin niin suurta myötätuntoa kilpailijaa kohtaa, että viimeisten koitosten kohdalla hengitys todellakin salpaantui.

Vähintäänkin olen melko varma, että et malta lopettaa tämän yhdeksänminuuttisen videon katsomista kesken!

Lähde: freshpics.blogspot.com

Edellinen artikkeliRobottikala
Seuraava artikkeliKotimaista kierrätysmuotoilua

1 KOMMENTTI

  1. Kyseessä on Japanilainen ohjelma nimeltään Sasuke. NImettu Japanin kuuluisimman Ninjan mukaan. Sasukeen voi ilmoittautua kuka tahansa. Vuoden lopulla järjestettävään televisiointiin pääsee 100 kilpailijaa. Taso vaihtelee 9 vuotiaasta pikkupojasta sitten näihin hemmoihin jotka treenaavat koko vuoden tuota yhtä kisaa varten. Naisille on oma sarja. Tuo videossa oleva jannu on meikäläisen suosikki ja tuo voittosuoritus on muistaakseni vuodelta 2004. Mies on ammatiltaan kalastaja. Viime vuosina Sasukessa on nähty mm. Amerikkalaisia yleisurheilun kultamitalisteja.

  2. Hilavitkutin.com – uutisia härveleistä ja hilavitkuttimista Blog Archive Japanilainen extreme -selviytymisratak…

    ”Videolla kilpailee vain yksininen atleetti vastassaan kylm, mahdottomalta vaikuttava massiivinen metallikonstruktio. Koko ajan vaikenevat esteet luovat tilanteelle painajaisunenomaisen tunnelman kujanjuoksusta, jossa yhden selvitetyn esteen jlkeen ed…