moottori.jpgLapsena oli kaikki lelut – viimeistään näiden rikkouduttua pistettävä palasiksi ja katsottava mistä nämä oikein oli tehty. Kiehtovia purkutyön tuloksia olivat varsikin paristoleluista jäljelle jääneet sähkömoottorit, joista oli vielä pitkään hupia varsinaisen lelun elinkaaren jälkeenkin.

Sen verran palikka olen kuitenkin edelleen, että en oikein kunnolla ymmärrä miten sähkömoottori toimiin. Jotenkin se magneettikenttien muutokseen liittyy…

Jos hommaa kuitenkin halutaan havainnollistaa purkamalla moottori komponentteihin, tämän yksinkertaisempaan konstruktioon ei enää varmasti päästä. Tämä kaveri on nimittäin suunnitellut 30 sekunnissa valmistettavan sähkömoottorin paristosta, kestomagneetista, ruuvista, sekä rautalanganpätkästä.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet hommaan löytyvät täältä

Sitten vaan askartelemaan!

Edellinen artikkeliMersulta täysin kierrätettävä puinen konseptiauto
Seuraava artikkeliLukko kotioveen biometrisellä tunnistuksella

11 KOMMENTIT

  1. Ei kaksi paristoa, vaan paristo ja magneetti! Ei toimi ilman kestomagneettia.

  2. Moottorin pystyy tekemään myös ilman tuota ruuvia. Osat vähenevät tällöin 25 prosenttia! 🙂

  3. olen nähnyt moottorin mikä oli tehtu kahdesta hakaneulasta kupari johdosta ja aa patterista ja teipistä =)

  4. Aika romu kun ei toimi tavallisella magneeneetilla, kun meillä tyttö hävitti sen kestomagneetin! Onne tyttöt onnettomia paskoja.

  5. mistä tollasia magneetteja saa. senhän pitää johtaa sähkoä.on meillä sellasii tavallisii mut ei tollasii

  6. sähkömoottori toimii siten että kahden magneetin väilissä on akselin ympärillä kolme sähkömagneettia joista vain yhteen johdetaan virtaa. se pöyrähtää lounnollisesti päin magneettia. silloin sähkömagneetit pöyrähtävät sellaiseen asentoon että sitten seuraava saakin sähköä ja pöyrahtaa vuorostaan päin magneettia joten taas seuraava saa virtaa. tämä tapahtuu uudestaan ja uudestaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.