moottori.jpgLapsena oli kaikki lelut – viimeistään näiden rikkouduttua pistettävä palasiksi ja katsottava mistä nämä oikein oli tehty. Kiehtovia purkutyön tuloksia olivat varsikin paristoleluista jäljelle jääneet sähkömoottorit, joista oli vielä pitkään hupia varsinaisen lelun elinkaaren jälkeenkin.

Sen verran palikka olen kuitenkin edelleen, että en oikein kunnolla ymmärrä miten sähkömoottori toimiin. Jotenkin se magneettikenttien muutokseen liittyy…

Jos hommaa kuitenkin halutaan havainnollistaa purkamalla moottori komponentteihin, tämän yksinkertaisempaan konstruktioon ei enää varmasti päästä. Tämä kaveri on nimittäin suunnitellut 30 sekunnissa valmistettavan sähkömoottorin paristosta, kestomagneetista, ruuvista, sekä rautalanganpätkästä.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet hommaan löytyvät täältä

Sitten vaan askartelemaan!

Edellinen artikkeliMersulta täysin kierrätettävä puinen konseptiauto
Seuraava artikkeliLukko kotioveen biometrisellä tunnistuksella