Oletko koskaan miettinyt, monta päivää on jäljellä kesälomaan tai kuinka monta arkipäivää mahtuu kahden päivämäärän väliin? Sinun ei välttämättä tarvitse tehdä monimutkaisia laskutoimituksia pääsi sisällä tai lähteä epätoivoisesti selaamaan kalenteria, sillä päivälaskuri voi todella nopeasti auttaa tämän selvittämisessä. Tämä kätevä pikku apuri on kuin digitaalinen kalenteri taskussasi, mutta huomattavasti fiksumpi, sillä se voi tehdä laskutoimitukset puolestasi. Se laskee puolestasi päivät, viikot ja kuukaudet, jotta sinä voit keskittyä tärkeämpiin asioihin – kuten vaikka siitä tulevasta lomamatkasta unelmoimiseen.
Miten päivälaskuria käytetään?
Päivälaskurin käyttö on helppoa kuin heinänteko. Syötät vain alkupäivämäärän ja loppupäivämäärän, ja laskuri hoitaa loput puolestasi. Se näyttää sinulle näiden päivämäärien välille jäävän ajan silmänräpäyksessä. Laskimesta riippuen voit tarkastaa ajan jopa sekuntien tarkkuudella laskuajankohdasta alkaen. Monet tarjolla olevat laskurit osaavat jopa erotella arkipäivät, viikonloput ja pyhäpäivät, minkä ansiosta tämä laskuri soveltuu erinomaisesti myös työelämään.
Mitä hyötyä sen käytöstä on?
Päivälaskuri on hyödyllinen ja monipuolinen työkalu, jonka avulla voidaan laskea erilaisten aikavälien pituuksia päivien, viikkojen ja kuukausien perusteella. Se auttaa sinua muun muassa suunnittelemaan erilaisia projekteja, laskemaan työpäiviä ja jopa valmistautumaan juhlapäiviin. Haluatko tietää, montako yötä on Jouluun? Tai ehkäpä lasket päiviä seuraavaan palkkapäivään (et ole yksin!). Päivälaskuri pitää sinut ajan tasalla näistä tärkeistä asioista, etkä joudu itse tuskailemaan hankalien laskutoimitusten kanssa.
Työpäivät, arkipyhät ja vapaapäivät
Työelämässä päivälaskuri on kuin se yksi työkaveri, joka aina tietää missä mennään. Se auttaa sinua laskemaan tarkat työpäivät projektille, huomioiden samalla arkipyhät ja vapaapäivät. Eteen ei siis tule yllättäviä tilanteita, sillä laskuri pitää huolen siitä, että tiedät tarkalleen, milloin on aika palata sorvin ääreen. Tämä on myös hyvä työkalu, joka voi auttaa tiimin työvuorojen suunnittelussa sekä lomakalenterin luomisessa.
Päivälaskureita löytyy lukuisia, joten kannattaa kuitenkin aina varmistaa, että valitsemasi vaihtoehto ottaa arkipyhät ja vapaapäivät huomioon laskuissaan, mikäli näillä on merkitystä laskentasi kannalta.
Viralliset pyhäpäivät
Viralliset pyhäpäivät ovat monelle työtä tekevälle iloinen piristys kalenterissa. Nämä ovat lyöty lukkoon ja päivälaskuri osaa myös huomioida ne laskuissaan, mikäli niin toivotaan. Voit siis huoletta laskea esimerkiksi jäljellä olevia työpäiviä murehtimatta siitä, ottaako laskuri erilaiset vapaat huomioon.
Päivän ja kalenterin historia
Ajanlaskun historia on lähes yhtä vanha kuin itse ihmiskunta – tai ainakin melkein. Jo muinaiset egyptiläiset sekä mayat pysyivät erinomaisesti kartalla ajasta, kehittäen erilaisia metodeja sen seuraamiseen. Nykyinen gregoriaaninen kalenteri on ollut käytössä vuodesta 1582, mutta Suomeen se tuli käyttöön vuoden 1753 aikana. Tätä kalenteria on myös hiottu vuosien saatossa, ja esimerkiksi virallinen karkauspäivä asetettiin nykyiselle paikalleen (29. helmikuuta) vasta vuoden 2000 aikana.
Maailma on kuitenkin digitalisoitunut ja internetin maailma on tuonut upeita uusia mahdollisuuksia ajan seuraamiseen, joista ei olisi ennen osattu unelmoidakaan – päivälaskuri on erinomainen esimerkki tästä! Ajan laskeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.
Päivälaskuri apuna arjessa ja työelämässä
Päivälaskuri tukee sekä arjen että työelämän haasteita. Sen avulla voidaan laskea päiviä tärkeisiin juhlapyhiin, lomamatkoihin ja vaikkapa syntymäpäiviin, mikä auttaa pitämään arjen tärkeät päivät hallinnassa. Työelämän puolella se auttaa puolestaan aikatauluttamaan projekteja ja asettamaan sopivia deadlineja sekä paljon muuta. Se onkin kuin oma pieni assistentti, joka tukee projektien ja ajan hallintaa erinomaisesti.
Laske päivät päivämäärien välillä
Päivien laskeminen on päivälaskurin tärkein ominaisuus, ja siinä tämä työkalu todella loistaa. Jos mietit vaikka, montako työpäivää tässä vuodessa on vielä jäljellä, syötät laskuriin vain aloitus- ja lopetuspäivän, ja laskuri kertoo sinulle kaikki tarvittavat tiedot. Se kertoo tälle aikavälille jäävien päivien, viikkojen sekä kuukausien määrä, sekä mahdolliset arkipyhät ja muut lomapäivät.
UKK
Kuinka monta kuukautta on 160 päivää?
160 päivää vastaa noin viittä ja puolta kuukautta. Tämä tulos voidaan laskea päässä, kalenterin avulla tai selvittää nopeasti internetistä löytyvien avuliaiden muuntajien avulla. Tätä kautta vastaus löytyy hujauksessa.
Miten arkipäivät lasketaan?
Suomessa arkipäiviksi lasketaan viikonpäivät maanantaista perjantaihin, pois lukien viralliset pyhäpäivät. Tyypillisesti viikossa on siis viisi arkipäivää. Joissakin maissa viikko aloitetaan kuitenkin sunnuntaista, kun taas toisissa myös lauantai voi olla virallinen työpäivä.
Kuinka monta päivää on viikossa?
Viikossa on yhteensä seitsemän päivää. Arkipäiviä on viisi kappaletta (maanantai-perjantai) ja niitä rentoja viikonlopun päiviä mahtuu viikkoon kaksi kappaletta (lauantai ja sunnuntai). Näin siis meillä täällä Suomessa.