Skip bo

AdminSB

Skip bo

Skip bo on hauska korttipeli, joka sopii koko perheelle. Pelaamista varten tarvitset erityiset Skip bo pelikortit, joita löytyy lukuisista liikkeistä ja nettikaupoista. Pelin säännöt ovat helpot ja tavoitteena on päästä eroon ensimmäisenä omista korteistaan. Kortteja voi lyödä pöytään vain tietyssä järjestyksessä ja lisäksi pelistä löytyy erityinen jokerikortti.

Mikä on Skip bo?

Skip bo on kiva korttipeli, jonka parissa viihtyy koko perhe. Peli soveltuu 7 vuotiaille ja sitä isommille lapsille. Se on kehitetty 2-6 pelaajalle, ja pelin tuotannosta vastaa Mattel.

Kyseessä on hauska korttipeli, jonka pelaamiseen tarvitaan Skip bo pelikortit. Näissä korteissa on numerot 1-12 sekä erityinen Skip bo -kortti, joka toimii jokerina.

Miten Skip bo korttipeliä pelataan?

Skip bo korttipelin säännöt ovat helpot. Tarkoituksena on koota kortteja pöydälle numerojärjestyksessä neljään pinoon omien pöytäkorttien, käsikorttien ja apukorttien avulla. Päällimmäisenä tarkoituksena on päästä eroon pöytäkorteista, sillä ensimmäisenä näin tehnyt voittaa pelin.

Skip bo säännöt

Jokainen pelaaja nostaa vuoronsa alussa itselleen viisi käsikorttia. Tämän jälkeen hänen tulee pyrkiä pääsemään eroon edessään olevasta korttipinosta käsikorttiensa avulla. Pöydälle saa pinota neljään riviin kortteja numerojärjestyksessä 1-12. Pino aloitetaan aina ykkösestä, ja kun siihen laitetaan viimeinen kortti, eli 12, pino kaadetaan pois pöydältä ja voidaan aloittaa jälleen ykkösestä.

Skip bo pelikortit sisältävät myös erityisen jokerikortin, jossa lukee Skip bo. Tämä kortti voi olla mikä tahansa numero. Niitä ei kuitenkaan saa lyödä samaan kasaan kahta peräkkäin.

Pelin tavoite ja kulku

Skip bo korttipeli voitetaan sillä, että pelaaja pääsee ensimmäisenä eroon edessään olevista korteista. Käsikortteja ei lasketa mukaan.

Peli etenee seuraavalla tavalla:

  • Jakaja jakaa kaikille pelaajille kortit ja asettaa loput nostopakaksi.
  • Jakajan vasemmalla puolella istuva pelaaja aloittaa nostamalla nostopakasta itselleen viisi korttia.
  • Pelaaja pyrkii vuorollaan pelaamaan edessään olevan pakan päällimmäisen kortin pois. Jos tämä onnistuu, hän kääntää seuraavan kortin taas kuvapuoli ylöspäin.
  • Pelaaja saa jatkaa vuoroaan niin kauan, kun hänellä on pöytään sopivia kortteja. Jos hänen käsikorttinsa loppuvat, hän saa nostaa uudet viisi korttia käteensä.
  • Vuoronsa päätteeksi pelaaja lyö yhden käsikorteistaan eteensä pöydälle muiden nähtäville. Hän saa koota enintään neljään riviin kortteja eteensä. Näitä kortteja saa käyttää vuorollaan, mutta pinon alla olevia kortteja ei voi ottaa käyttöön ennen kuin päällimmäiset kortit on käytetty.
  • Peli jatkuu niin kauan, kunnes joku pelaajista pääsee eroon kaikista korteistaan. Hän voittaa koko pelin.

Näin aloitat pelin

Pelin alussa jokaiselle pelaajalle jaetaan tietty määrä kortteja. Jos pelaajia on 2-4, jaetaan kullekin pelaajalle 30 korttia. Jos pelaajia on tätä enemmän, jaetaan jokaiselle 20 korttia. Loput kortit asetetaan nostopakaksi pelipöydän viereen. Pelaajat eivät saa kurkkia korttejaan, sillä ne asetetaan kuvapuoli alaspäin pelaajan eteen pöydälle. Hän saa kääntää pakan päällimmäisen kortin näkyville.

Pinojen käyttäminen

Pelaaja voi vuorollaan käyttää omia korttejaan ja muita pelikortteja seuraavalla tavalla.

Pöytäpino

Pyri pääsemään eroon pöytäpinostasi pelaamalla aina kaikki pöytään käyvät kortit ensisijaisesti tästä pinosta. Kun käytät yhden kortin, käännä uusi kortti näkyviin. Jos sekin sopii pöytään, pelaa se.

Poistopino

Oman vuorosi päätteeksi sinun tulee lyödä yksi käsikorteistasi poistopinoon eteesi. Voit käyttää poistopinojesi kortteja apukortteina seuraavilla vuoroillasi.

Kokoamis pinot

Pelipöydän keskelle muodostetaan kaikkien pelaajien yhteiset kokoamispinot, joihin kortit kootaan numerojärjestyksessä. Kun yksi pinoista valmistuu, se poistetaan pöydältä ja pinoaminen aloitetaan alusta.

Miten voin voittaa Skip bo korttipelissä?

Skip bo korttipelissä voittaminen vaatii jonkin verran osaamista ja strategista pelaamista. On tärkeää pitää mielessä, että pöytäpinon kortit tulee aina priorisoida, jotta niistä pääsee eroon mahdollisimman nopeasti.

Parhaat vinkit pelaamiseen

Tässä muutamia hyviä vinkkejä Skip bo korttipelin pelaamiseen:

  • Opettele pelin säännöt ennen pelaamisen aloittamista.
  • Pyri pääsemään eroon ensin pöytäkorteistasi. Jos sinulla on käsikorteissasi sama kortti kuin pöytäkorteissa, pelaa pöydästä ensin.
  • Säästele jokerikortteja, jotta voit hyödyntää ne päästäksesi eroon pöytäkorteistasi.
  • Yritä estää vastustajaasi pääsemästä pöytäkorteistaan eroon.

Kenelle Skip bo korttipeli sopii?

Skip bo korttipeli sopii yli 7 vuotiaille lapsille, minkä vuoksi se on hauska peli koko perheelle. Koska peli sopii 2-6 pelaajalle kerrallaan, voidaan sitä pelata vaikka isommallakin porukalla. Tämän pelin parissa viihtyvät niin aikuiset kuin lapsetkin.

Pisteenlasku

Jos haluat pelata Skip boa useammankin pelikierroksen, voit laskea pisteitä. Tällöin ensimmäisenä 500 pistettä kerännyt pelaaja voittaa. Pisteet lasketaan niin, että peli voittamisesta saa 25 pistettä. Lisäksi voittaja saa kaikista vastustajien pöytäpinoihin jääneistä korteista viisi pistettä lisää.

Yhteenveto

Skip bo on hauska koko perheelle soveltuva korttipeli, jonka parissa ei tule tylsää. Pelin ikäsuositus on 7+, minkä asioista kaikenikäiset voivat osallistua peliin. Pelataksesi tätä peliä tarvitset erityiset Skip bo pelikortit, joita löytyy myymälöistä kautta maan. Jos sinulla on etsinnän alla hauska korttipeli, joka sopii koko perheelle, kannattaa Skip bo korttipelille antaa mahdollisuus. Mikäli Uno korttipeli sinun mieleesi, tulet varmasti pitämään myös tästä.

UKK

Voiko Skip Boa pelata kahdestaan?

Skip bo sopii myös kaksinpeliksi. Tällöin molemmille pelaajille jaetaan 30 korttia pöytäpinoihin.

Montako korttia Skipbossa jaetaan?

Pelissä jaettavien korttien määrä riippuu pelaajien määrästä. Jos pelaajia on 2-4, jaetaan 30 korttia. Jos pelaajia on tätä enemmän, jaetaan 20 korttia.