Maija korttipeli

AdminSB

Maija korttipeli

Miten pelata Maija korttipeliä?

Maija korttipeli on helppo oppia. Pelaajia peliin tarvitaan kolmesta kuuteen ja peliä pelataan perinteisellä korttipakalla. Pelin jokaisella kortilla on oma arvonsa ja arvokkaimmilla korteilla voi kaataa pienempiä kortteja. Arvokkain kortti on ässä ja pienin kortti on kakkonen. Muuten korttien arvojärjestys menee suuruusjärjestyksessä.

Maija säännöt

Musta Maija korttipeli säännöt on helppo jokaisen oppia, sillä pelin idea on yksinkertainen. Pelaajat lyövät vuorollaan kortteja pöytään seuraavalle pelaajalle. Hän saa lyödä samaa maata olevia kortteja pöytään niin monta kuin haluaa kerralla. Seuraavan pelaajan tehtävänä on kaataa pöytään lyödyt kortit. Kortit kaatuvat joko samaa maata olevilla arvokkaammilla korteilla tai valtilla. Musta Maija, eli patarouva, on pelin erikoiskortti, jota ei voi kaataa. Pelin lopussa jokainen pelaaja yrittää päästä eroon omista korteistaan mahdollisimman pian.

Pelin tavoite ja kulku

Musta Maija korttipelissä tavoitteena on päästä eroon kaikista korteista. Se, joka saa kaikki kortit käytettyä, voittaa pelin.

Musta Maija korttipeliä pelataan seuraavalla tavalla:

  1. Valitaan pelin jakaja, joka jakaa kaikille pelaajille viisi korttia. Kortteja ei saa vielä katsoa.
  2. Jakajan vasemmalla puolella istuva pelaaja aloittaa pelin lyömällä pöytään samaa maata olevia kortteja.
  3. Jakaja nostaa pakan päällimmäisen kortin ja asettaa sen pakan alle sivuittain kaikkien nähtäville. Tämä on pelin valttikortti.
  4. Ensimmäisenä kortit pöytään lyönyt pelaaja nostaa saman verran kortteja käteensä, jotta hänellä on taas viisi korttia.
  5. Vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle. Seuraava pelaaja yrittää kaataa mahdollisuuksien mukaan pöytään lyödyt kortit. Se onnistuu joko saman maan suuremmalla kortilla tai valttikortilla. Musta Maija eli patarouva ei kaadu, eikä sillä voi kaataa.
  6. Jos pelaaja pystyy kaatamaan kaikki pöydässä olevat kortit, hän saa lyödä kortteja seuraavalle pelaajalle. Jos hän ei pysty kaatamaan kaikkia kortteja, vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle.
  7. Seuraava pelaaja yrittää kaataa jälleen kaikki pöydällä olevat kortit. Tämä jatkuu niin kauan, kunnes kaikki nostopakan kortit on käytetty. Kun kortit on käytetty, peli jatkuu tavalliseen tapaan, mutta kortteja ei saa lyödä pöytään sen enempää kuin seuraavalla pelaajalla on niitä kädessään.
  8. Se pelaaja, joka pääsee eroon ensimmäisenä korteistaan, voittaa pelin. Se pelaaja, jolle jää käteen Musta Maija, häviää.

Korttien jako

Jakajaksi valikoitunut pelaaja sekoittaa kortit ja jakaa jokaiselle viisi korttia. Tämän jälkeen ensimmäinen pelaaja lyö kortteja pöytään. Kun kortit on lyöty, jakaja nostaa pakan päällimmäisen kortin valttikortiksi. Jos kyseessä on pata se laitetaan pois ja nostetaan uusi kortti. Pata ei nimittäin voi olla valtti.

Parhaat vinkit pelaamiseen

Musta Maija korttipelissä on hyvä muistaa muutama asia, jotta pelisi sujuisi mahdollisimman mutkattomasti. Tässä parhaat vinkkimme peliin:

  • Muista, että Musta Maija on pelin vaarallisin kortti. Älä pelaa sitä liian aikaisin, jotta et ehdi saamaan sitä takaisin pelin aikana.
  • Pyri säästämään valttikortteja pelin loppupuolelle.
  • Yritä päästä eroon pienistä korteista ensin ja pelaa muut kortit taktisesti.

Miten voitan Maijassa?

Musta Maija korttipeli on mahdollista voittaa sekä tuurin että taidon avulla. Taidolla tarkoitamme tässä kohden viisasta korttien käyttöä ja strategista ajattelua. On hyvä pyrkiä miettimään peliä pari kierrosta eteenpäin ja yrittää mahdollisuuksien mukaan pitää itsellä hyvät kortit aina kädessä.

Kenelle Maija korttipeli sopii?

Maija korttipeli sopii loistavasti perheen pienimmille pelaajille. Se on paras korttipeli niille, jotka vasta aloittelevat pelikorteilla pelaamista. Tämän pelin juoneen pääsee nimittäin helposti kiinni.

Rahasta pelattavat vaihtoehdot Maija korttipelille netissä

Valitettavasti Maija korttipeli ei löydy netin rahapelin joukosta, eikä sitä ole ollenkaan esimerkiksi nettikasinoiden valikoimissa. Jos etsit vaihtoehtoista korttipeliä rahasta pelaamiseen, voi esimerkiksi baccarat olla sopivan helppo vaihtoehto Maijalle.

Yhteenveto

Mustalla Maijalla on pitkä historia, eikä sen suosio näytä hiipuvan mihinkään. Maija korttipeli on monen lapsen suosikkipeli, mutta se sopii hyvin myös aikuiseen makuun. Tämän pelin oppii melko nopeasti, ja jos etsii jotakin rentoa ja mutkatonta peliä, on tämä loistava valinta.

UKK

Montako korttia Maijassa jaetaan?

Maijassa jaetaan jokaiselle pelaajalle viisi korttia. Lisäksi jakaja nostaa pakasta päällimmäisen kortin pelin valttikortiksi.

Voiko Maijalla kaataa?

Maijalla ei voi kaataa, eikä se myöskään kaadu. Jos joku lyö pöytään Mustan Maijan, tulee se nostaa itselleen.

Voiko Maijaa pelata kahdestaan?

Maijan pelaaminen onnistuu myös kahden pelaajan kesken. Parhaimmillaan tämä peli on kuitenkin silloin, jos pelaajia on vähintään kolme.