Messenger

AdminSB

Messenger

Mikä on Messenger?

Messenger on Facebookin alustalle integroitu pikaviesti, jonka takana on yritys nimeltä Meta. Kyseessä on eräänlainen viestintäsovellus, jonka avulla voit pitää yhteyttä haluamiisi ihmisiin ympäri maailmaa. Alun perin kyseessä oli täysin mainokseton sovellus, mutta vuodesta 2017 lähtien sovelluksen kotinäkymässä on näytetty mainoksia tietyillä alueilla. Muutoin Messengerin käyttäminen on käyttäjälleen ilmaista.

Miten Facebook Messenger toimii?

Alun perin Facebook Messenger oli käytettävissä vain Facebookin kautta. Monet Facebookista lähetetyt yksityisviestit kulkevat perille Messengerin välityksellä. Nykyään Messengeriin voi myös kirjautua sisään ilman Facebookia oman nimen ja puhelinnumeron avulla.

Facebook Messengerin käyttö on helppoa. Valitset vain, kenen kanssa haluat keskustella. Voit kirjoittaa hänelle viestin, lähettää ääniviestin, soittaa videopuhelun, lähettää kuvia, videoita tai tiedostoja ja elävöittää omia viestejäsi erilaisilla emojeilla, tarroilla ja kuvilla. Voit myös reagoida ystäväsi viestiin erilaisin reaktiopainikkein.

Mistä Messengerin löytää?

Messenger on mahdollista ladata oman laitteen sovelluskaupasta käsin. Messenger soveltuu kaikenlaisille laitteille ja sen lataaminen on ilmaista. Löydät sen muun muassa Googlen Play Storesta, Apple Storesta ja Microsoft Storesta ladattavaksi.

Voit käyttää Messengeriä myös muihin toimintoihin

Messengeriä voi käyttää myös viestittelyn ja puheluiden puhumisen lisäksi muihin toimintoihin. Voit esimerkiksi katsoa ystäväsi kanssa yhdessä televisiota tai elokuvia Messenger-videokeskustelun ja -huoneiden kautta silloin, kun olette kaukana toisistanne.

Muita mielenkiintoisia toimintoja ovat:

  • Suunnittele tapaamisia kyselyiden avulla. Voit luoda kyselyn ystävillesi ja toteuttaa tapaamisenne vastausten perusteella.
  • Voit lähettää ja vastaanottaa rahaa ilman ylimääräisiä välimaksuja. Ryhmäkeskusteluissa voitte jakaa maksut osiin, kuten matkustus- tai vuokrakulujen osalta. Tämä onnistuu yhdistämällä sovellukseen oman pankkitilin, PayPal-tilin tai prepaid-kortin. Kannattaa kuitenkin tarkistaa tämän ominaisuuden saatavuus siinä maassa, jossa oleskelet, sillä tämä ei ole saatavilla kaikkialla maailmassa.
  • Ota yhteyttä eri yrityksiin ja keskustele heidän kanssaan. Voit saada esimerkiksi asiakastukea, tehdä varauksia tai löytää hyviä tarjouksia.

Voiko käyttää ilman Facebookia?

Messengeriä on nykyään mahdollista käyttää myös ilman Facebookia. Ennen tämä ei ollut mahdollista, mutta vuodesta 2015 lähtien Messengerin käyttäjät ovat voineet luoda tilin pelkän nimen, puhelinnumeron ja kuvan avulla. Tätä aikaisemmin Messengeriin oli mahdollista kirjautua vain oman Facebook-tilin välityksellä.

Käyttö selaimessa

Messenger on pääasiassa luotu toimimaan sovelluksessa, eli sitä ei ole suunniteltu selaimella käytettäväksi. Sovellus haluaa yleensä päästä käsiksi yhteystietoihisi, jotta se voi auttaa sinua kommunikoimaan tuttaviesi kanssa paremmin. Voit kuitenkin kirjautua omalle Messenger-tilillesi selaimestasi käsin osoitteessa messenger.com. Sivustolla sinun tulee syöttää sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi ja salasanasi.

Lataa Messenger-ohjelma tietokoneellesi

Messengerin lataaminen tietokoneelle onnistuu yhtä helposti kuin mille tahansa laitteelle. Tee se näin:

  • Siirry tietokoneesi sovelluskauppaan ja etsi sieltä Messenger.
  • Klikkaa lataa- tai download-painiketta.
  • Odota, että sovellus on latautunut kokonaan.
  • Klikkaa avaa sovellus -painiketta.
  • Kirjaudu sisään tai luo tili sovellukseen.
  • Olet valmis käyttämään Messengeriä.

Muista päivittää Messengerin sovellus aina uusimpaan versioon, jotta se pysyy mahdollisimman tietoturvallisena.

Messengerin käyttö puhelimella

Messengerin käyttö puhelimella on kaikkein helpointa, jos lataat sovelluksen laitteellesi. Se onnistuu puhelimesi sovelluskaupasta käsin. Lataamisen jälkeen sinun tulee kirjautua sisään Messengeriin ja tämän jälkeen olet valmis aloittamaan sen käytön.

Voit pitää yhteyttä haluamiisi ihmisiin Messengerissä, vaikka sinulla ei olisikaan Facebookia. Voit etsiä ihmisiä sovelluksesta nimen perusteella, ja jos et ole vielä ollut yhteyksissä hänen kanssaan, voit lähettää viestipyynnön, johon hän voi halutessaan vastata tai olla vastaamatta. Sovelluksen käyttö on täysin turvallista, mutta kannattaa pitää maalaisjärki matkassa mukana, sillä tähänkin sovellukseen voi eksyä joskus huijareita.

Voit myös soittaa videopuheluita

Messengerissä voi lisäksi soittaa ilmaisia HD-videopuheluita. Sen avulla voi pitää yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin, olivat he sitten lähellä tai kaukana. Kuvanlaatu ja yhteys on Messengerissä loistava, ja sinä tarvitset vain kohtuullisen hyvän netin, jotta puhelujen laatu säilyy.

Hyödyt yritykselle

Monet yritykset hyötyvät Messengeristä, sillä sen avulla voi pitää yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin, mainostaa omia tuotteita tai palveluita, tarjota asiakaspalvelua ja paljon muuta. Messenger on mahdollista saada yhdistettyä lukuisiin eri sovelluksiin, joiden välityksellä voi olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin. Sovelluksia, joihin Messenger voidaan yhdistää, ovat esimerkiksi Facebook ja Instagram.

Yritykset voivat luoda mainoksia, hyperlinkkejä ja vaikka QR-koodeja, joiden välityksellä potentiaaliset asiakkaat voivat siirtyä lähettämään heille viestiä Messengerissä.

Varo huijauksia Messengerissä

Niin kuin kaikkialla netissä, myös Messengerissä tulee varoa huijatuksi joutumista. Jotkut sovellukseen kirjautuneet huijarit saattavat pyrkiä kalastelemaan sinulta tärkeitä tietoja tai haluavat sinun klikkaavan haitallisia linkkejä. Heidän tavoitteenaan on saada sinut paljastamaan omia henkilökohtaisia tietojasi, päästä käsiksi sosiaalisen median tileihisi tai maksutietoihisi.

Muista siis aina olla varuillasi silloin, kun keskustelet tuntemattomien henkilöiden kanssa Messengerissä. Varmista, että viestin lähettäjä on varmasti tuntemasi henkilö.

Messengerin plussat ja miinukset

Messengerillä on lukuisia tyytyväisiä käyttäjiä ympäri maailman. Jos sinä vielä epäröit sovelluksen lataamisen kanssa, kannattaa lukea tästä alta sovelluksen plussat ja miinukset.

Plussat:

  • Helppokäyttöinen
  • Ilmaiset viestit, puhelut ja muut yhteydenpitotavat
  • Voidaan ladata kaikille eri laitteille
  • Lukuiset erilaiset ominaisuudet, kuten emojit, reagointipainikkeet, GIF-animaatiot ja niin edelleen
  • Turvallinen tapa viestiä

Miinukset:

  • Sisältää mainoksia
  • Vaatii sovelluksen lataamisen, jotta kaikki ominaisuudet saa käyttöön
  • Vie jonkin verran tilaa omalta laitteelta

Facebook Messenger Lite

Facebook Messenger Lite oli aiemmin Messengerin kevyempi versio, joka oli suunniteltu niille käyttäjille, joilla oli vanhempi puhelin tai vähemmän muistitilaa. Nykyään kyseistä sovellusta ei kuitenkaan ole enää saatavilla, sillä se poistettiin käytöstä syyskuussa 2023.

Ne käyttäjät, joilla on vielä kyseinen versio käytössään, eivät voi enää päivittää sitä ajan tasalle, sillä päivityksiä ei ole enää saatavilla. Yritys toivookin, että kaikki käyttäjät lataisivat täysikokoisen sovelluksen käyttönsä, sillä aiemman version tietoturvallisuutta ei voida enää taata.

Yhteenveto

Messenger on tunnettu sovellus ympäri maailmaa, ja se julkaistiin jo vuonna 2011. Sovelluksella on lukuisia käyttäjiä, ja se on ladattu jo yli miljardi kertaa. Kuukausittain ihmiset lähettävät sen kautta jopa yli 9,5 miljardia kuvaa, mikä kertoo sen suosiosta. Koska Facebook ei ole enää pakollinen sovelluksen käyttäjille, on siitä tullut vieläkin suositumpi sovellus maailmalla. Jos etsit sovellusta, jonka kautta viestit ja puhelut kulkevat helposti ilmaiseksi, on tämä hyvä valinta!

UKK

Miten poistaa Messenger virus viesti?

Jos sovellus on onnistunut lähettämään tilisi kautta virusviestiä muille yhteystiedoillesi, voit poistaa viestin ja estää sen lähettämisen niin kauan, kunnes vastaanottaja ei ole sitä vielä lukenut. Pidä hiirtä tai sormea painettuna pohjassa viestin kohdalla ja valitse valikosta poista. Tämän jälkeen voit vielä napauttaa ”kumoa lähetys” -painiketta.

Miksi Messenger näyttää että olen aktiivinen vaikka en ole?

Messengerissä on mahdollista nähdä, ketkä käyttäjät ovat aktiivisena paikalla ja ketkä eivät. Joskus sovellus saattaa kuitenkin väittää, että on paikalla vaikkei olekaan. Se saattaa johtua siitä, että sovellus on aktiivisena laitteesi taustalla, vaikka et käyttäisikään sitä.

Onko Facebook ja Messenger sama?

Eivät ole. Messengerin sovellus on integroitu Facebookiin, mutta kyseessä on kaksi täysin eri sovellusta.