Bingo

AdminSB

bingo

Miksi bingo tunnetaan mummojen pelinä? Onko se sitä oikeasti? Tämä kuvaus perustunee osittain siihen, että bingohallit ja -tilaisuudet ovat olleet suosittuja paikkoja vanhemmille ihmisille viettää aikaa hyvässä seurassa. Tänä päivänä bingofanit ovat kuitenkin kaikenikäisiä. Bingossa on mukavan yksinkertaiset säännöt, se tarjoaa sosiaalista vuorovaikutusta ja jännitystä, mutta ei vaadi monimutkaista strategista ajattelua. Kukapa ei haluaisi kokeilla sellaista peliä?

Mikä on Bingo?

Bingo on maailmanlaajuisesti pelattu, suosittu onnenpeli. Siinä pelaajat täyttävät ruudukkoa yrittäen saada tietyn määrän numeroita peräkkäin joko pysty-, vaaka- tai vinorivein. Peli perustuu täysin sattumanvaraiseen numeroiden arvontaan. Nimensä bingo on saanut siitä, että oikean rivin saaneen pitää huutaa kovaan ääneen ”bingo”.

Bingo säännöt

Bingon säännöt ovat yksinkertaiset: jokainen pelaaja saa itselleen yhden tai useampia bingoruudukoita, joissa on numeroita. Sen jälkeen alkaa numeroiden arpominen. Numerot arvotaan ja ilmoitetaan yksi kerrallaan, ja pelaajien tehtävänä on merkitä ruudukkoonsa arvotut numerot, jos ne sattuvat sieltä löytymään.

Miten Bingoa pelataan?

Bingoa pelataan niin, että pelaajat ostavat tai saavat bingokuponkeja, joissa on valmiina numeroituja ruudukoita. Pelaaja valitsee, kuinka monta ruudukkoa hän haluaa pelata kerrallaan. Peli alkaa, kun arvonta alkaa ja numerot kerrotaan. Pelaaja merkitsee ruudukostaan löytyvät numerot rastilla.

Bingoruudukko

Bingoruudukko koostuu aika usein 5×5 -ruudukosta. Joskus keskimmäinen ruutu on tyhjä, tai se on niin sanottu ilmaisruutu. Ruudukossa on useimmiten siis numeroita, mutta joskus siinä voikin olla kirjaimia, sanoja tai kuvia.

Pelin historia

Tarina kertoo, että bingo olisi kehitetty Italiassa 1530-luvulla. Sieltä se olisi löytänyt tiensä Ranskaan 1700-luvun lopulla ja 1900-luvulla Yhdysvaltoihin. Kerrotaan, että tuolloin bingoa olisi pelattu pavuilla (englanniksi bean). Pelin nimi beano muuttui sitten amerikkalaisten suussa bingoksi. Siitä tuli ensin hyväntekeväisyysjärjestöjen varainhankintapeli. Pian sen suosio levisi kuitenkin ympäri maailmaa muihinkin kaupallisiin yhteyksiin ja varsinkin sosiaalisiin tapahtumiin. Bingosta oli tullut kaikkien peli.

Vinkit ja strategiat pelaamiseen

Bingo on puhdas onnenpeli. Silti on ihmisiä, jotka harrastavat erilaisia strategioita. Heillä voi esimerkiksi olla tapana ostaa useampia bingoruudukoita parantaakseen voittomahdollisuuksiaan. Käytännössä ainut strategia on kuitenkin se, että pysyy pelatessaan tarkkana. On pysyttävä kärryillä arvotuista numeroista ja siitä, mikä on oman ruudukon tilanne. Jos pelaa bingoa jossain fyysisessä paikassa, on oltava erityisen tarkkana, ja muistettava huutaa ”bingo”, jos sitä kyseisessä paikassa edellytetään.

Miten voin voittaa?

Bingossa voittaa täyttämällä ensimmäisenä tietyn määrän numeroita peräkkäin ruudukkoon asetetun voittolinjan mukaisesti. Pelaajan on huudettava ”Bingo!” ilmoittaakseen voitostaan.

Bingopelejä on monenlaisia

Bingoa voi pelata eri muodoissa, kuten 75 pallon bingoa tai 90 pallon bingoa, joissa käytetään erilaisia numerointijärjestelmiä ja ruudukkoja.

Onko Bingo satunnainen peli?

Bingo on täysin satunnainen peli. Jokaisen numeron arvonta on sattumanvarainen tapahtuma. Pelaajien voittomahdollisuudet perustuvat täysin siihen, suosiiko onni vai ei, eikä pelaajan millään toiminnalla voi olla vaikutusta arvottavien numeroiden lopputulokseen. Tämä on se juttu, mikä tekeekin bingosta niin jännittävän. Koskaan ei voi tietää, saako itse bingon eli oikeat numerot.

Onlinebingon numeroiden arvonta

Onlinebingossa numerot arvotaan tietokoneella satunnaisgeneraattorilla. Näin taataan osallistujille reilu ja sattumanvarainen peli. Kyseisellä teknologialla varmistetaan, että jokainen arvottu numero on täysin satunnainen ja riippumaton niin edellisistä kuin tulevista arvonnoista. Näin kaikilla bingoajilla on tasapuoliset mahdollisuudet voittaa peli, ollaanpa siten bingon ääressä missä päin maailmaa tahansa.

Yhteenveto

Viime vuosina bingo on saanut ihan uusia faneja. Sitä pelataan myös nuorempien ikäryhmien keskuudessa erityisesti online-bingon ja erilaisten tapahtumien kautta. Joten vaikka bingoa on pidetty perinteisesti ”mummojen pelinä”, se on kuitenkin peli, joka tarjoaa erittäin mukavan ja jännittävän kokemuksen kaikille ikäryhmille, jos nauttii yhteisöllisyydestä ja onnenpelien tunnelmasta.

UKK

Mitä Bingo tarkoittaa?

Bingo on onnenpeli, jossa pelaajat täyttävät ruudukkoa yrittäen saada tietyn määrän numeroita peräkkäin pysty-, vaaka- tai vinorivein. Peli perustuu sattumanvaraiseen numeroiden arvontaan

Montako palloa on Bingossa?

Bingossa käytettävien pallojen määrä riippuu peliversiosta. Yleisimmin käytettyjä ovat 75 pallon ja 90 pallon bingopelit.

Milloin Bingo tuli Suomeen?

Bingo saapui Suomeen 1970-luvulla, jolloin siitä tuli nopeasti suosittu. Sitä pelattiin erityisissä bingosaleissa.